Knappe smartphone die helaas Windows Mobile draait

2
69

Stabiliteit
Sony Ericsson Xperia X1 Spb menu panelDe Xperia X1 crashte tijdens de test eenmaal bij het afspelen van een filmpje vanaf het internet in CorePlayer. Dat kan natuurlijk ook aan die applicatie hebben gelegen. Dan nog hebben we het er moeilijk mee dat het toestel volledig vastliep: alleen de accu er even uithalen bracht de X1 opnieuw tot leven. Tja, Windows Mobile hè.

Autonomie
De autonomie valt ook in de erg praktijk goed mee. De opgegeven standby-tijd van meet dan 20 dagen hebben we niet gehaald, maar meer dan een week hield het de X1 het tijdens onze testen toch uit. De opgegeven spreektijd bedraagt 10 uren.

Conclusie
Als je op zoek bent naar een Windows-smartphone met volwaardig duimtoetsenbord dan moet je zeker eens naar de Sony Ericsson Xperia X1 kijken. Hij beviel ons eerlijk gezegd meer dan de vergelijkbare HTC Touch Pro. Ook bekeken als normale Windows-smartphone doet de Xperia het niet slecht. Hij werkt snel, voor een Windows-gsm, en de bediening is vrij intuïtief. Het blijft echt een Windows-smartphone en dus in verhouding tot zijn technische uitrusting eigenlijk vrij traag. De Apple iPhone is bijvoorbeeld niet alleen sneller, maar ook intuïtiever. Dat geldt ook voor heel wat Symbian-smartphones. Persoonlijk zijn we dus toch nog niet helemaal overtuigd van de keuze voor Windows die Sony Ericsson met deze smartphone maakte. Maar goed, als je perse een Windows-smartphone wil, dan is dit een van de betere. Helaas is het ook een van de duurdere…
Adviesprijs
€ 711 (Straatprijzen van € 609 tot € 670)
1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelZeer beslist niet voor in je boekenkast!
Volgend artikelCompactcamera met 24 mm groothoeklens

2 REACTIES

  1. Beste heer Jozef Schildermans,

    Hartelijk dank voor uw heldere,objectieve en constructieve beoordeling van het GSM-toestel Sony Ericsson Xperia X2.

    Onder de 485 € (Van Den Borre) heb ik deze gsm nog niet teruggevonden.

    Waar kan je hem voor 429 € aankopen ?

    Welk gelijkaardig Samsungtoestel presteert er beter ?

    Hartelijk dank voor je commentaar en medewerking.

    mvg,

    José Bosman

Reacties zijn gesloten.