Knappe smartphone die helaas Windows Mobile draait

2
69

sneller en handiger dan Windows Mobile.

Prestaties
Sony Ericsson X1 Facebook XpanelHoewel de smartphone van Sony Ericsson een iets tragere processor (Qualcom MSM7200A aan 528 MHz) heeft dan de Samsung Omnia (Marvell ARM920T PXA312 aan 624 MHz), reageert hij toch beduidend sneller op opdrachten dan die Omnia. Dat is wellicht te danken aan het dubbel zo grote werkgeheugen (256 MB RAM en 512 MB ROM tegenover 128 MB RAM). Windows Mobile is immers nogal geheugenhongerig; als je meerdere applicaties tegelijk opent, loopt het geheugen snel vol.
In verhouding met smartphones die onder andere besturingssystemen draaien (zoals Symbian) blijft de Xperia X1 toch een redelijk traag beestje. We hebben al veel andere toestellen van Sony Ericsson gebruikt en die hebben volgens ons allemaal toch de eigenschap dat ze iets trager reageren dan gelijkaardige toestellen van andere merken. Bij de Xperia X1 is dat nog meer merkbaar, ‘dankzij’ Windows Mobile. Bij bijna elke toepassing moet de Xperia X1 de tijd geven om het te openen of terug af te sluiten. Vaak druk je te snel of te veel op een knop en open je bijvoorbeeld ongewild een andere toepassing. Ook het opstarten van de Xperia X1 neemt heel wat tijd in beslag (±40 seconden). 

Navigatie
De gps-chip werkt erg goed. Ze vindt snel zijn positie terug en slaagde er zelfs binnenshuis een positionering uit te voeren.

1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelZeer beslist niet voor in je boekenkast!
Volgend artikelCompactcamera met 24 mm groothoeklens

2 REACTIES

  1. Beste heer Jozef Schildermans,

    Hartelijk dank voor uw heldere,objectieve en constructieve beoordeling van het GSM-toestel Sony Ericsson Xperia X2.

    Onder de 485 € (Van Den Borre) heb ik deze gsm nog niet teruggevonden.

    Waar kan je hem voor 429 € aankopen ?

    Welk gelijkaardig Samsungtoestel presteert er beter ?

    Hartelijk dank voor je commentaar en medewerking.

    mvg,

    José Bosman

Reacties zijn gesloten.