Knappe smartphone die helaas Windows Mobile draait

2
69

Het scherm van de Xperia X1 heeft de hoogste resolutie van alle Smartphones die er op het moment verkrijgbaar zijn. Dit merk je al snel als je filmpjes afspeelt op het toestel. De filmpjes zijn van zeer goede kwaliteit en het lijkt wel of je een volwaardige mini-tv in de handen houdt. in je handen houdt.

Muziek en radio beluisteren
X1 Xpanel menuSony Ericsson heeft zijn naam gemaakt op vlak van de kwaliteit van de mp3-speler in zijn andere gsm’s, zoals de Walkman-serie of de K750i. Omdat de Xperia onder Windows Mobile draait, gebruikt die Windows Media Player. Die is veel minder krachtig en gebruiksvriendelijk dan de mp3-speler in de Walkman-gsm’s. De geluidskwaliteit is wel uitstekend via de oortjes en zelfs redelijk behoorlijk via de ingebouwde miniluidsprekers.
Steek de oortjes in en je hebt je antenne voor de ingebouwde fm-radio. De radio bedien je met een X-panel. Eens je de toepassing geopend hebt kan je zoeken naar je favoriete zender. Je moet hiervoor niet uit je hoofd weten welke frequentie bij welke zender hoort want de Xperia X1 doet dit al voor jou. Een handig onderdeel aan de radio is wel dat je kunt kiezen of je via je oortjes luistert of via de ingebouwde luidspreker (Je hebt wel altijd de oortjes nodig, want die dienen zoals gezegd als antenne).

Surfen
Je kunt de X1 verbinden via usb, gprs, umts, hsdpa, bluetooth en wifi. Indien je verbonden bent met het net, houdt de Xperia X1 je ook op de hoogte van de mails die je hebt aangekregen via push e-mail (als jouw server zulks ondersteunt).
De internetpagina’s worden redelijk snel geopend en zien er net zo uit als op je pc, wat soms voordelig en soms nadelig kan zijn. Het voordeel is dat je de pagina’s van het internet kan bekijken zoals je gewoon bent met je pc. Het nadeel is dat je soms over iets te grote pagina’s moet scrollen, wat niet altijd even gemakkelijk is. Naast Internet Explorer (standaard in Windows Mobile) wordt gelukkig ook Opera Mobile meegeleverd. Die mobiele browser werkt volgens ons

1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelZeer beslist niet voor in je boekenkast!
Volgend artikelCompactcamera met 24 mm groothoeklens

2 REACTIES

  1. Beste heer Jozef Schildermans,

    Hartelijk dank voor uw heldere,objectieve en constructieve beoordeling van het GSM-toestel Sony Ericsson Xperia X2.

    Onder de 485 € (Van Den Borre) heb ik deze gsm nog niet teruggevonden.

    Waar kan je hem voor 429 € aankopen ?

    Welk gelijkaardig Samsungtoestel presteert er beter ?

    Hartelijk dank voor je commentaar en medewerking.

    mvg,

    José Bosman

Reacties zijn gesloten.