Genotvol baden in geluid

0
56

sterker of duidelijker signaal hebt, mag je ook tot 85 dB gaan. Soms zal de auteur van de calibratie-dvd een aantal dB aanraden dat het best bij zijn testsignalen past. Voor de rest van deze tekst gaan we ervan uit dat het 75 dB is, maar als je wat anders koos vervang je gewoon de hierna genoemde waarden. Schakel nu over naar de centrumvoorluidspreker en meet het geluidsniveau. Dat hoort ook 75 dB te zijn. Is dat niet zo, regel dan het individuele volume van de centrumvoorluidspreker totdat de meting 75 dB aanwijst. Daarna is de rechter voorluidspreker aan de beurt. Ook hier bijregelen tot je aan 75 dB zit. Tenslotte doe je dat nog eens voor de beide achterluidsprekers. Als je minder of meer luidsprekers hebt staan, dan moet je deze beschrijving natuurlijk aanpassen.
Nu is de subwoofer aan de beurt. Als je geen subwoofer hebt, kun je het volgende hoofdstukje gewoon overslaan. Heb je wel een subwoofer, dan moet je eerst nog zoveel mogelijk bassen naar die subwoofer laten sturen.


Crossover

De ‘subwoofer crossover’ of subwooferovernamefrequentie is het punt waarop de subwoofer alle basweergave overneemt. De meeste surroundversterkers hebben instellingen voor de vijf hoofdluidsprekers waarbij je kunt kiezen of die ‘small’ (klein) of ‘large’ (groot) zijn. Als je een subwoofer

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
Vorig artikelDraagbare multimediaspeler met digitale tv-tuner
Volgend artikelUltradunne 8 megapixel cameratelefoon