Goed hanteerbare spiegelreflexcamera

0
149

een 10 megapixel camera als de eerder door ons geteste Olympus E 510 en Olympus E3 waarvan je binnenkort een testverslag kan verwachten. Als je de drie testbeelden vergelijkt zie dat, alhoewel de detaillering van de Alpha 700 weinig te wensen overlaat, de E510 en E3 echter net een tikkeltje scherper ogen.

Witbalans
Op de bovenkant van de Sony Alpha A700 zit de WB-knop: een drukknop die direct toegang verleent tot de verschillende witbalansinstellingen. Zo’n knopje is natuurlijk handiger dan door onscreen-menu’s te slalommen. Terwijl je de knop ingedrukt houdt, scroll je langs de verschillende opties door te draaien aan het voorste instelwieltje. De verschillende presets zijn: daglicht, schaduw, bewolkt, halogeenlicht, TL-verlichting, en flitslicht. Je kan desgewenst steeds terugvallen op de automatische witbalans.
Een alternatieve methode is het invoeren van de kleurtemperatuur van een bepaalde lichtbron in graden Kelvin. Je kan ook zelf de camera, met behulp van een neutraal wit of grijs vlak, voor speciale lichtomstandigheden kalibreren als je de manuele witbalansinstelling kiest. Het toestel onthoudt tot drie eigen metingen.

Sony Alpha A700 witbalans dagdag dagauto
DagDag – DagAuto

Sony Alpha A700 FlashFlash FlashAuto
FlashFlash – FlashAuto

Sony Alpha A700 KunstKunst KunstAuto
KunstKunst – KunstAuto

Sony Alpha A700 TLTL TLAuto
TLTL- TLAuto

Opnamen bij daglicht zijn zo goed als neutraal. Ook bij flitslicht zijn er geen kleurafwijkingen, de beelden ogen wel iets koeler. Koele tinten zie je ook bij halogeenverlichting en het gebruik van de preset. Zet je

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
Vorig artikelSony breidt Cyber-shot W-Serie fors uit
Volgend artikelWindow shopping bij Olympus (1): SP-570 UZ