Goed hanteerbare spiegelreflexcamera

0
149

Sony Alpha A700 CompactFlash en Memory Stickwel eens een spiegelreflex maakt waar alléén Memory Stick kaartjes in passen. De camera ondersteunt het Fat 32 file systeem en kan dus werken met kaartjes groter dan 2 GB wat, gezien de grootte van bijvoorbeeld RAW bestanden, zeker geen overbodige luxe is. Het toestel heeft de mogelijkheid om RAW en JPG bestanden gelijktijdig weg te schrijven. Je moet echter helemaal niet beide type kaartjes, CF of MS, tegelijkertijd gebruiken. Je kan ook kiezen voor één van beide. Zitten beide types tóch samen in het toestel, dan moet je door middel van een menu-instelling schakelen tussen beide. Een minpunt is dat de CF kaart bijzonder moeilijk te verwijderen is.
En je kan je ook ergeren aan de batterijkeuze. Sony heeft voor de Alpha 700 weer een nieuw type infoLithium accu ontwikkeld. Deze heeft een wat groter vermogen dan de accu van de Alpha 100. Je kan de nieuwe batterij Sony Alpha A700 accuwel gebruiken met de Alpha 100, maar omgekeerd niet. Volgens Sony is de nieuwe NP-FM500H goed voor 650 opnames. Fotografen die de camera intensief gaan gebruiken kunnen investeren in de los verkrijgbare handgreep. Je hebt met de VG-C70AM nog meer grip op het toestel, vooral, maar niet alleen, bij verticale opnames. De handgreep heeft Diskidee niet kunnen uitproberen. Naar verluid zou je bijna geen verschil in bedieningsgemak tussen horizontale en verticale opnamen merken: de voornaamste instelknoppen zitten ook op de handgreep. Je actieradius wordt bovendien groter, omdat in de greep twee NP-FM500H accu’s passen.
De linkerzijde van de Sony Alpha 700 is voorbehouden voor de verschillende connectoren. Je vindt er de x-sync bus voor studioflitsers, aansluiting voor externe voeding en USB-verbinding. Verder is er nog een aansluiting voor een afstandsbediening en sinds kort meer en meer bij digitale reflexen: de HDMI socket. Je kan voortaan je foto’s in High Definition op je reuze plasma-TV bekijken!

Sony Alpha A700 connectoren met HDMI-aansluiting

Je activeert de ingebouwde flits door ze met de hand naar omhoog te trekken. De minimum synchronisatiesnelheid is 1/250s, het richtgetal is 12. Meer licht levert een losse flitser. Deze past in de

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
Vorig artikelSony breidt Cyber-shot W-Serie fors uit
Volgend artikelWindow shopping bij Olympus (1): SP-570 UZ