Goed hanteerbare spiegelreflexcamera

0
149

opname. Het “eye start autofocus”-systeem werkt echter alleen als je de camera in je hand hebt. In de handgreep zit namelijk nog een extra sensor die dit controleert. Sony voorkomt door de dubbele controle onnodig stroomverbruik. De Alpha A700 is voorzien van een 11-punts autofocus ten opzichte van 9 punten bij de Alpha A100. Volgens de fabrikant biedt het centrale focuspunt de grootste precisie van alle digitale spiegelreflexen. Bovendien belooft Sony ook de snelste scherpstelling door het gebruik van hightech mechanische onderdelen. Enkelvoudige autofocus, continu AF, automatische AF en handmatige scherpstelling kan je kiezen met de scherpstelschakelaar naast het objectief. Bij enkelvoudige AF voert de camera de scherpstelling uit en deze wordt vergrendeld wanneer de ontspanknop half wordt ingedrukt. Gebruik deze functie voor stilstaande objecten.

Sony Alpha A700 beeldstabilisatie
Het beeldstabilisatiesysteem is moeilijk objectief te testen, maar het werkt wel.

Beeldstabilisatie
Bij continue AF daarentegen blijft de camera scherpstellen zolang je de ontspanknop half ingedrukt houdt. Dit is vooral geschikt voor bewegende onderwerpen. Beweegt je onderwerp onvoorspelbaar, dan kan je automatische autofocus gebruiken. Je camera beslist of enkelvoudige of continue AF de beste resultaten oplevert.
Ingebouwde beeldstabilisatie wordt stilaan bij verschillende merken haast standaard. Alleen Canon en Nikon kiezen ervoor om de IS alleen in bepaalde lenzen in te bouwen. Camerabewegingen worden gedetecteerd door twee gyroscopische sensors. Deze informatie wordt door een aparte processor verwerkt en doorgegeven aan het compensatiemechanisme. De CCD beweegt vervolgens in de tegenovergestelde richting: dit vlakt de beweging grotendeels uit. Wanneer het systeem actief is, licht de schaal van het anti-shake systeem in de zoeker op. Neem het onderwerp in beeld en druk de ontspanknop half in om scherp te stellen en de belichting te regelen. De anti-shake-schaal geeft aan hoe sterk het beeld wordt gestabiliseerd. Hoe meer LED’s er oplichten, hoe onstabieler het beeld is. Controleer of het beeld wordt gestabiliseerd via de schaal en druk de

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
Vorig artikelSony breidt Cyber-shot W-Serie fors uit
Volgend artikelWindow shopping bij Olympus (1): SP-570 UZ