Goed hanteerbare spiegelreflexcamera

0
149

te zetten.
Tamelijk indrukwekkend is de LCD-monitor op de rug van het toestel. Het scherm imponeert niet alleen door zijn grootte, maar ook door de prachtige weergavekwaliteit van je foto’s en door de scherpte en detaillering waarmee het menusysteem wordt weergegeven. Het scherm telt dan ook maar liefst 922.000 beeldpunten en biedt een uitzonderlijk brede kijkhoek.

Sony Alpha A700 rugzijde
Indrukwekkend is de LCD-monitor op de rug van het toestel.

De verschillende menu’s zijn erg minimalistisch, maar niettemin mooi ontworpen en van alle cameramerken het meest overzichtelijk. Sony heeft, wat tegen de trend van de laatste maanden in, het toestel nog niet voorzien van een Live-View-functie. Om je compositie te bepalen gebruik je dus zoals vanouds de reflexzoeker. De zoeker is voldoende groot en helder en is ingericht zoals bij de meeste digitale spiegelreflexen. Je ziet door het oculair de belangrijkste opname-informatie en de actieve autofocus velden. Bovendien zie je een indicator die aangeeft in welke mate het toestel bewegingsonscherpte kan of moet corrigeren. De zoeker is nauwkeurig en toont ongeveer 96% van het totale beeld.

Sony Alpha A700 kadrage ideaal

Sony Alpha A700 zoeker
De zoeker is nauwkeurig en toont ongeveer 96% van het totale beeld

Sony heeft de Alpha 700 uitgerust met een slot voor Compactflash type I en type II geheugenkaarten en een tweede voor Memory Stick (en Memory Stick Duo) kaartjes. Je kan er gif op innemen dat Sony nog

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
Vorig artikelSony breidt Cyber-shot W-Serie fors uit
Volgend artikelWindow shopping bij Olympus (1): SP-570 UZ