Goed hanteerbare spiegelreflexcamera

0
149

ontspanknop vervolgens geheel in om de foto te maken. Anti-shake kan worden uitgeschakeld met de schakelaar voor de trillingsonderdrukking. De Super Steady Shot inrichting zou je de mogelijkheid bieden om nog scherpe foto’s te maken bij een vier stops langere belichtingstijd dan zonder stabilisatie. Het is moeilijk objectief te testen, maar het werkt wel: de beelden worden bij langere sluitertijd wel steeds minder scherp, maar telkens is de opname met onderdrukking scherper dan zonder. Het beeldstabilisatiesysteem wordt bovendien ingezet als eerste lijnszorg tegen hinderlijke stofpartikels op de sensor: ze worden simpelweg losgeschud. Verder is het toestel binnenin gecoat met antistatische materialen.

Weergave
Met het nieuwe en grote 3-inch LCD-scherm kan je in alle comfort de reeds gemaakte kiekjes bekijken. Je kan de foto op zich weergeven of  samen met wat basisinformatie. Met een druk op de shuttleknop toont de Alpha A700 een wat kleiner beeld, maar wel uitgebreide opname-informatie. Je leest hier ondermeer de gebruikte de sluitertijd en diafragmawaarde af, evenals de ISO waarde, de witbalansinstelling enzomeer. Overbelichte delen van het beeld worden aangeduid door een knipperend vlakje.

Sony Alpha A700 LCD-scherm Sony Alpha A700 histogrammen

Het scherm biedt een zicht op het verloop van vier histogrammen: het algemene en telkens een voor het rode, groene en blauwe kanaal. Het is ook mogelijk om sterk in te zoomen zodat je de scherpte accuraat kan beoordelen. Met de thumbnail-weergave, met telkens 4, 9, of 25 beeldjes, heb je snel een goed overzicht op het werk van de dag.

Resolutie
Vrijwel alle camerafabrikanten, met uitzondering van Canon, maakten gebruik van CCD sensors. De laatste maanden merk je een enorme verschuiving naar CMOS. De nieuwe high end-toestellen van Nikon bijvoorbeeld, de D300 en de D3 hebben nu ook een CMOS sensor aan boord. Zowel Sony als het vroegere Konica Minolta maakten meestal gebruik van CCD chips, maar in de Alpha A700 vind je dan

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
Vorig artikelSony breidt Cyber-shot W-Serie fors uit
Volgend artikelWindow shopping bij Olympus (1): SP-570 UZ