Compacte professionele spiegelreflexcamera

0
24

De Nikon D300 biedt een resolutie van 12 megapixel en is uitgerust met een zelfreinigende sensor en een Livebeeld-functie.
Nikon D300
Nikon introduceert met de D300 een professionele compacte digitale reflexcamera. De camerabody is vervaardigd uit een magnesiumlegering en is spatwaterdicht. De D300 heeft een CMOS sensor met een resolutie van 12,3 megapixels die zelfreinigend is. De sensor vibreert op hoge frequenties om losse stofdeeltjes op het oppervlak van het optische laagdoorlaatfilter van de sensor te verwijderen. De nieuwe Nikon camera is uitgerust met het EXPEED-beeldverwerkingssysteem dat ervoor zorgt dat in hoog tempo beeldgegevens in high-definition kunnen worden vastgelegd en verwerkt. De camera heeft een opstarttijd van 0,13 seconde en een ontspanvertraging van 0,045 seconde. De opnamesnelheid bedraagt 6 beelden per seconde (bps) of tot 8 bps met het optionele Multi-Power Battery Pack. De D300 heeft een high-definition 3-inch VGA LCD-scherm met een kijkhoek van 170 graden. De camera heeft een uitgebreid ISO-bereik van 200-3200, aangevuld met Lo (het equivalent van ISO 100) en Hi (het equivalent van ISO 6400). Ook is er het nieuwe systeem voor onderwerpherkenning van Nikon. In dit systeem wordt een aangepaste versie gebruikt van Nikon’s RGB-kleursensor met 1005 pixels om de vorm en positie van onderwerpen te bepalen voordat het beeld wordt vastgelegd. Het systeem wordt verder gebruikt om in het nieuwe 51-punts autofocussysteem onderwerpen aan de hand van hun kleur te volgen. Daarnaast helpt het systeem de nauwkeurigheid van belichtings- en witbalansmetingen te verbeteren. De D300 heeft ook een Livebeeld-functie. Hiermee kunnen fotografen een live beeld bekijken op het LCD-scherm, waarbij ze de keuze hebben uit twee standen: Uit de hand en Statief. De Nikon D300 zal in november verkrijgbaar zijn voor een adviesprijs voor de body van € 1.949.

Adviesprijs
€ 1.949
Vorig artikelZakelijke desktopsystemen voor videoconferencing
Volgend artikelInkjetprinters van Canon in stijlvolle verpakking
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.