Draadloze telefoon en adapter voor internettelefonie

0
85

Een ander misverstand is – zie in dit verband onze berichtgeving over de DPH 50U in de rubriek Nieuws – dat dit toestel ook zou kunnen werken wanneer je pc niet ingeschakeld is. Niet dus, de DPH 50U betrekt zijn stroom uit zijn USB-aansluiting en heeft geen interne batterij. Is je pc uitgeschakeld dan is de DPH 50U ook pieredood. De DPH 50U kan ook doorschakelen, zodat een inkomend Skype gesprek automatisch doorgeschakeld wordt naar een ander vast toestel of bijvoorbeeld naar je GSM. Mooie theorie, maar milieubewuste mensen zetten hun pc af wanneer ze niet thuis zijn, en dan werkt dat natuurlijk niet meer. Maar goed, de mogelijkheid wordt geboden en ze werkt, we hebben het uitgeprobeerd.


D-Link DPH 50U

Conclusie
De officiële prijs van de D-Link DPH 50U is 60,50 euro, maar op het Internet wordt het toestel op verschillende plaatsen aangeboden aan een goede 40 euro. Dat is zowat de helft van de Philips VOIP321. Je moet echter wel je eigen telefoontoestel gebruiken. Gewone telefoontoestellen zijn evenwel niet afgestemd op het gebruik met Skype, wat de bediening vrij omslachtig maakt en de kwaliteit van het gesprek negatief kan beïnvloeden. Is je telefoon niet van het draadloze type, dan zul je voortaan moeten Skypen én telefoneren naast je pc. Daarom zijn we niet echt laaiend enthousiast over de oplossing van D-Link.

Adviesprijs
D-Link DPH 50U: 60,50 euro
Systeemvereisten
Philips: Pentium-pc met processor van 400 MHz of hoger; 128 MB RAM-geheugen; Microsoft Windows XP of 2000; een vrije USB-poort; 30 MB ruimte op harde schijf; internetverbinding van 33,6 kbps of sneller (bij voorkeur breedband); cd of dvd station

D-Link: Pentium-pc met processor van 400 MHz of hoger; Microsoft Windows XP of 2000; een vrije USB-poort; 10 MB ruimte op harde schijf; cd of dvd station; geïnstalleerde versie van Skype (1.1.079 of recenter)

1
2
3
4
5
6
7
8
Vorig artikelDesktop-pc in minibehuizing
Volgend artikelMuzikale smartphone voor fitte sporters
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.