Draadloze telefoon en adapter voor internettelefonie

0
85

Wil je daarentegen gebruikmaken van de Skype-functie, dan moet in eerste instantie natuurlijk je pc wel opstaan en het programma Skype moet eveneens gestart zijn. Bij de installatie van Skype was trouwens een van de opties: "Skype automatisch starten bij het inschakelen van je pc". De naam van je Skype correspondent zoek je op in het online Skype telefoonboek. Die namen kan je dan opslaan onder je Skype contactpersonen, zowat te vergelijken met de contactpersonen in Outlook. Heb je zo op je pc een lijstje met Skype contactpersonen samengesteld, dan zie je diezelfde lijst op het display van je handset wanneer je daar op de Skype knop drukt. Je hoeft dan helemaal niet meer voor je pc te zitten om te Skypen. Via Skype kan je ook abonnees bereiken op het vaste net, maar dan moet je wel een te betalen abonnement nemen op SkypeOut. Dit is pas echt interessant wanneer je telefoneert met personen in het buitenland (omdat altijd het lokale tarief aangerekend wordt).


De steun is tegelijkertijd ook de lader van de handset

Wanneer omgekeerd iemand jou probeert te bereiken, hetzij via de vaste telefoonlijn hetzij via Skype, neem je in beide gevallen het gesprek aan door een druk op de knop met het groene telefoontje, zo eenvoudig is dat.
De vaste telefoonlijn en Skype hebben wel elk een ander deuntje. Ook de geluidskwaliteit is verschillend. De vaste lijn klinkt, nou ja – als een gewone telefoonlijn terwijl je via Skype een veel breder geluidsspectrum te horen krijgt. Dat valt voornamelijk op in het bereik van de hoge tonen, en bij een eerste kennismaking ga je dat waarschijnlijk als metaalachtig ervaren. Het went echter zeer snel, waarna je de vaste lijn weer dof vindt klinken. Van ruis, echo of andere vervelende storingen was helemaal geen sprake. De verstaanbaarheid van het gesprek met de Philips VOIP321 is in alle gevallen uitstekend.


De aansluitingen voor de vaste telefoonlijn en de voeding zitten onderaan

Het is een draadloze telefoon, maar het USB aansluitkabeltje van het basisstation is relatief kort (ongeveer een meter) zodat je het basisstation noodgedwongen vlak naast je pc dient te installeren. Hopelijk heb je dus ook een telefoonaansluiting vlak bij je pc staan, anders zal je een kabeltje moeten trekken. De reikwijdte van het signaal is echter ruim voldoende, twee verdiepingen lager was de ontvangst nog steeds optimaal ondanks dikke stenen muren.

1
2
3
4
5
6
7
8
Vorig artikelDesktop-pc in minibehuizing
Volgend artikelMuzikale smartphone voor fitte sporters
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.