Draadloze telefoon en adapter voor internettelefonie

0
85

De Quick Installation Guide leert je in 14 talen (waaronder ook het Nederlands) op telkens welgeteld vier pagina’s hoe je het toestel moet aansluiten. D-Link gaat ervan uit dat Skype reeds geïnstalleerd en geconfigureerd is op de pc. Toch is de rest van deze korte handleiding eigenlijk een schoolvoorbeeld van hoe een duidelijke handleiding er dient uit te zien: letterlijk elk schermpje dat je zult tegenkomen, ook in de meest eenvoudige vooruitgangsbalk, wordt afgebeeld en telkens wordt duidelijk aangegeven wat je moet invullen of waar je moet klikken.
De volledige handleiding staat als een PDF-bestand op de cd-rom, maar is vreemd genoeg enkel en alleen in het Engels beschikbaar. Ook op de website van D-Link zal je alleen maar deze Engelstalige versie vinden. Nochtans blijkt deze handleiding echt onontbeerlijk, zoniet ga je er gegarandeerd niet in slagen via je gewone telefoontoestel een Skype verbinding tot stand te brengen.


Contactpersonen opzoeken in het Skype telefoonboek

De installatiesoftware zelf is nogal nukkig. Tot driemaal toe moesten we de installatie herbeginnen omdat de pc gewoon vastliep. We probeerden het nadien nog eens op een andere computer met hetzelfde gevolg. De aansluiting zelf is natuurlijk kinderspel. Je telefoon en het verbindingskabeltje naar de wandcontactdoos inpluggen, de USB kabel aansluiten en klaar is kees . We maken hier dezelfde bedenking als bij de hiervoor besproken Philips VOIP321: door de USB verbinding moet de DPH 50U vlak naast je pc staan. Hopelijk is je telefoontoestel van het draadloze type, zo niet zal je voortaan vlak naast je pc moeten telefoneren.
Telefoneren via het vaste net gebeurt net zoals vroeger. Je zult aan niets merken dat er een adapter tussen steekt, ongeacht of je pc aanstaat of niet. Ook het aannemen van binnenkomende gesprekken, of die nu afkomstig zijn van het vaste net of van Skype, gebeurt op de klassieke manier.

1
2
3
4
5
6
7
8
Vorig artikelDesktop-pc in minibehuizing
Volgend artikelMuzikale smartphone voor fitte sporters
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.