Draadloze telefoon en adapter voor internettelefonie

0
85

Tot hier twee verhalen uit twee verschillende werelden: de telefonie en het internet. Maar niet iedereen zit te springen om nog maar eens een zoveelste toestel in zijn woonkamer te installeren. Hardware fabrikanten spelen daar handig op in, en brengen hybride toestellen op de markt waarmee je zowel gewoon kunt telefoneren als "Skypen", zoals internettelefonie wel eens genoemd wordt. In volgende test voelen we twee vertegenwoordigers van deze hybridetoestellen aan de tand.


Je lijst met contactpersonen

Philips VOIP321

Winkelprijs 79 euro en 139 euro voor een duo-set

 
Beoordeling

De Philips VOIP321 is een draadloze telefoon die werkt op basis van de DECT technologie (Digitally Enhanced Cordless Telephone). In de doos vinden we dan ook de handset met twee oplaadbare Voip_handset2.jpgAAA batterijtjes, een steun voor deze handset, een basisstation voorzien van een USB kabel, een telefoonkabel en twee voedingsblokken. Twee voedingsblokken? Ja natuurlijk, één voor het basisstation en één voor de steun die tegelijkertijd ook de lader is voor de handset. Verder nog een cd-rom met de software en een stapeltje handleidingen: Bienvenue, Benvenuti, Bem-vindo, Bienvenido, Hos geldiniz en Willkommen. Nu zijn wij niet per se tegen de globalisering, maar een Welkom of desnoods een Welcome ware toch ‘welkom’ geweest. Ook op de verpakking staat van alles in allerlei talen, maar geen woord Nederlands. Gelukkig staat er een Nederlandstalige versie in PDF op de cd-rom.

De handset: let op de speciale Skype-toets onderaan links

De handset zelf is vrij groot en zwaar (15 x 5 x 2 cm, 144 gram). Het lichaam is ivoorkleurig met een zilveren front. Onder een monochroom schermpje vind je naast de gebruikelijke telefoontoetsen nog een toets om het menu op te roepen, een wistoets, een kanteltoets om door de menu’s te scrollen, een toets om de ingebouwde luidspreker in te schakelen zodat je ook handsfree kunt bellen, een toets voor interne gesprekken (de set kan uitgebreid worden tot maximaal vier handsets) en een opvallende Skype toets. Ook het basisstation is ivoorkleurig en heeft een zilveren voetje. Het meet ongeveer 11 x 11 x 2,5 cm. Bovenaan staan twee verklikkerlampjes en een paging knop waarmee je een zoekgeraakte handset makkelijk kunt terugvinden.

1
2
3
4
5
6
7
8
Vorig artikelDesktop-pc in minibehuizing
Volgend artikelMuzikale smartphone voor fitte sporters
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.