AVM Fritz! FRITZ!Fon MT-F DECT-telefoon review

Niet zomaar een gewone DECT-telefoon

4
De Fritz! FRITZ!Fon MT-F van de Duitse fabrikant AVM is geen gewone DECT-telefoon. Met deze platte en lichte draadloze telefoon kun je immers veel meer dan alleen telefoneren. Zeker in combinatie met een FRITZ!Box-router met DECT-basisstation, zoals de onlangs door ons geteste FRITZ!Box Fon WLAN 7390. Van de router werd trouwens recent de firmware vernieuwd, waardoor hij nog meer mogelijkheden krijgt, ook op het gebied van internettelefonie. In deze review bespreken daarom we niet alleen de FRITZ!Fon MT-F, maar belichten we ook de nieuwigheden in de FRITZ!Box Fon WLAN 7390.

De AVM Fritz! FRITZ!Fon MT-F is wellicht niet alleen de DECT-telefoon met de langste naam, maar ook met de meeste mogelijkheden ter wereld. Zeker in combinatie met een AVM Fritz!-router met ingebouwd DECT-basisstation, zoals de FRITZ!Box Fon WLAN 7390 of diens voorganger de Fritz!Box Fon WLAN 7270 (en de niet door ons geteste modellen 7570 en 7340). Op die  internetrouters met ingebouwde DECT-centrale kun je tot zes FRITZ!Fon MT-F’s of andere DECT-handsets registreren.

AVM Fritz! FRITZ!Fon MT-F

AVM Fritz! FRITZ!Fon MT-F (© ; licentie: )

Dat levert je een telefooncentrale op met ondersteuning voor de nieuwste DECT- en internettelefoniestandaarden en extra’s zoals meerdere interne of externe antwoordapparaten, alarmen, telefoonboeken, baby monitor en ontvangst van e-mail, rss-feeds, podcasts en internetradiostations op elke MT-F handset.

In de doos
Naast één MT-F handset bevat de kleurrijke, compacte verpakking een compact laadstation en een Engelstalige handleiding.

Design en menusysteem
De blinkend zwarte FRITZ!Fon MT-F is 1,4 cm dun, 15 cm hoog en 5 cm breed. De handset weegt 92 g en ligt goed in de hand. Het kleurenscherm biedt een resolutie van 240 x 320 pixels met 262.000 kleuren. De MT-F heeft op de zijkant een 3,5mm aansluiting voor een apart verkrijgbare headset om mee te bellen of naar muziek te luisteren. De menu-, functie- en cijfertoetsen zijn groot en duidelijk.

4 REACTIES

  1. Zeer fijne telefoon. Heb hem sinds kort ook en vind de extra functies ook zeer fijn. Vooral de babymonitor is ook wel een handige toevoeging.

    • Hoeveel meter bereik heb je als je twee DECT telefoons als babyfoon gebruikt? Of is dat niet relevant, omdat de ene telefoon de andere belt, als de baby geluid maakt?

  2. Dank je wel voor de heldere uitgebreide review! Ik wil binnenkort ook een Fritz!Fon aanschaffen.
    De enige twijfel die ik heb is welke; de door jou behandelde MT-F of de C3 ( http://www.avm.de/de/Produkte/FRITZFon/FRITZFon_C3/index.php ) . De C3 is iets goedkoper, maar heeft wel een scherm met minder oplossend vermogen (160×128 vs 240×320 pixels) en geen externe headset aansluiting. Hij ziet er daarentegen wel, naar mijn persoonlijke voorkeur, moderner uit en heeft ‘normale’ batterijen ipv een accu. In elk geval hartelijk bedenk voor het overtuigen dat het een geweldig product is;-)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.