Draadloze telefoon en adapter voor internettelefonie

0
85

Zelf een uitgaande Skype verbinding maken met je vaste telefoontoestel is een ander paar mouwen. Daar staat immers geen Skype toets op!
In het virtueel telefoonboek van Skype op je pc zoek je, net zoals bij de hiervoor besproken Philips VOIP321, eerst je gesprekspartners op en kopieer je die naar de lijst met contactpersonen. Maar nu dien je ook nog aan elke contactpersoon een snelkiesnummer toe te kennen. Vanaf dat ogenblik kan je met je gewone telefoontoestel je Skypecontacten opbellen door het vormen van de toetsencombinatie hekje-hekje-snelkiesnummer-sterretje. Je wordt dan wel verondersteld de snelkiesnummers van buiten te kennen, zoniet loop je het risico een afspraakje te maken met de verkeerde vriendin. Het werkt wel, maar echt handig vinden we dit toch niet.


De aansluitingen op de DPH 50U

De kwaliteit van gesprekken via de vaste lijn is uiteraard net zoals voordien, het feit dat de D-Link adapter mee tussen de lijn zit verandert hier niets aan. De kwaliteit van de Skype gesprekken was echter beduidend slechter dan bij de hiervoor besproken Philips VOIP321. De klank was veel doffer en desondanks hoorden we toch nog wat ruis. De klankkwaliteit wordt echter ook mee bepaald door het gebruikte telefoontoestel, we durven de mindere kwaliteit dan ook niet zonder meer op rekening van de D-Link DPH 50U te schrijven.


Sommige Skype diensten zijn niet gratis!

De D-Link DPH 50U biedt ook nog enkele extra’s, zoals de mogelijkheid om gesprekken op te nemen en te bewaren op je harde schijf. Lees je er de website van D-Link op na, dan krijg je de indruk dat de DPH 50U een wondertoestelletje is met talloze extra mogelijkheden. De tekst is op zijn zachtst gezegd verwarrend. Zo worden sommige mogelijkheden van Skype toegedicht aan het toestel, maar er wordt dan wel niet bij verteld dat je hiervoor een (te betalen) abonnement dient te nemen op Skype diensten zoals SkypeOut of SkypeVoiceMail. Op een andere plaats kan je lezen dat je de naam van de correspondent kunt aflezen op het display van je telefoon. Heel wat vaste telefoons hebben echter geen display.

1
2
3
4
5
6
7
8
Vorig artikelDesktop-pc in minibehuizing
Volgend artikelMuzikale smartphone voor fitte sporters
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.