Draadloze telefoon en adapter voor internettelefonie

0
85

Volgens de handleiding heeft de handset een stand-by tijd van meer dan 100 uur en een spreektijd van ongeveer 10 uur. Deze gegevens blijken inderdaad te kloppen, maar zijn in feite minder belangrijk dan bij een GSM omdat je de handset na gebruik bijna automatisch terug op zijn steuntje zet. Het toestel heeft nog een heleboel andere mogelijkheden, zoals bijvoorbeeld babyfoon en een wekfunctie. Ook de taal van het display is in te stellen, maar ook hier is het Nederlands niet van de partij.


De volledige set van de VOIP321

Conclusie
De Philips VOIP321 is een uitstekende draadloze telefoon, gemakkelijk en handig in gebruik. Hij heeft ook een aantrekkelijk prijskaartje, we vonden hem in de winkel aan 79 euro. Een duoset, dus één basisstation met twee handsets, kostte daar 139 euro. We hebben zelfs heel even overwogen het toestel de hoogste score toe te kennen, maar dan zal Philips toch eerst de taalwetgeving moeten leren respecteren.

D-Link DPH 50U

Prijs: 60,50 euro

 
Beoordeling

Dph50u_1.jpg
Om met hetzelfde toestel te kunnen Skypen of telefoneren via het vaste netwerk, biedt D-Link een heel andere oplossing. In de verpakking van de D-Link DPH 50U vind je naast de adapter zelf alleen maar een USB- en een telefoonkabel. Verder nog een cd-rom met de installatiesoftware en een meertalige "Quick Installation Guide". Het is hier de bedoeling dat je je eigen, klassieke telefoontoestel ook gaat gebruiken om te Skypen. Er wordt geen voedingsblok meegeleverd, want de DPH 50U betrekt zijn stroom uit de USB aansluiting.
De D-Link DPH 50U is een zilveren doosje van ongeveer 9 x 10 x 3 cm. Dwars over het toestel loopt een zwarte lijn die drie signaallampjes verbergt. Op de zijkant zitten drie aansluitingen: Line voor de verbinding tussen het toestel en de wandcontactdoos van je vaste telefoonoperator, Phone waarin je je eigen telefoon steekt en een mini USB aansluiting.

1
2
3
4
5
6
7
8
Vorig artikelDesktop-pc in minibehuizing
Volgend artikelMuzikale smartphone voor fitte sporters
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.