Hup met de beentjes

0
80

Gaan fitnessen of algemeen meer bewegen, het is steevast een van de goede voornemens die mensen elk jaar opnieuw maken. Onderzoek toont aan dat die belofte weliswaar gehouden wordt, het probleem is echter dat meer dan vijftig procent van de beginners binnen de drie tot zes maanden alweer opgeven. Ook Nintendo doet met Wii Fit een poging mensen te motiveren meer te bewegen.
NIntendo Wii Fit
Meer bewegen met Wii Fit heeft in elk geval al enkele belangrijke voordelen. Ten eerste hoef je je niet meer naar het fitnesscentrum of de sportschool te begeven, voor de meeste bereidwilligers de grootste drempel. Ten tweede heb je ook niet het idee dat je gaat trainen wanneer je op het witte Wii Balance Board stapt. Deze innovatieve nieuwigheid ziet eruit als een gewone weegschaal en in principe is het dat ook. Het registreert echter niet enkel je gewicht, maar ook verschuivingen in gewicht. Zo kan het nagenoeg perfect weten hoe jij op het bord staat. Leun je naar links of naar rechts? Ga je door je knieën of steun je te veel op je hielen? Het Balance Board is moeilijk te misleiden, maar de doorzetters zullen wel trucs vinden om enkel hun benen en niet hun lichaam te moeten bewegen. De vraag is natuurlijk: wat win je erbij als je bedriegt in een spel om fit te worden?

Pijnlijk te dik
Bij de start van het spel kies je je eigen Mii, geef je je lengte en je geboortedatum in. Het bord bepaalt je gewicht en op basis van deze gegevens wordt je Body Mass Index (BMI) berekend. De berekening van je BMI gebeurt door je gewicht te delen door je lengte in meter in het kwadraat. Ideaal is een resultaat tussen 20 en 25. Heb je minder dan lijdt je aan ondergewicht, heb je tussen 25 en 30 dan heb je overgewicht en heb je nog meer, dan heb je last van obesitas.

Wii Fit Body Mass Index

Hier moet meteen ook het eerste minpunt opgemerkt worden: ben je een kleerkast met een massa spieren, dan houdt Wii Fit daar geen rekening mee. Ook bij kinderen is het BMI niet zo betrouwbaar,

1
2
3
4
5
Vorig artikelCompacte smartphone met vingervlugge bediening
Volgend artikelUltradraagbare notebook van Acer