Hup met de beentjes

0
80

extreem zijn best moeten doen. Bovendien zou het handig geweest zijn als je gewoon een half uur work-out had kunnen samenstellen zonder elke keer weer een nieuwe activiteit te moeten kiezen. Dan had je bijvoorbeeld twee aerobic-oefeningen, enkele spiertrainingen, een paar balansspelletjes en als afsluiter wat ontspannende yogahoudingen kunnen bundelen en meteen het een na het ander kunnen uitvoeren.

Wii Fit

Wie echt dagelijks speelt, zal de zeer repetitieve raadgevingen en tips al snel vervelend vinden. Een laatste opmerking is het feit dat er geen multiplayeropties zijn. In principe is dit min of meer begrijpelijk doordat in één gezin niet meerdere balance boards zullen staan, maar het was handig geweest al er een multiplayer mode was zodat iedereen om beurt een bepaald spelletje of activiteit kon doen, zonder telkens weer naar de Wii Fit Plaza te moeten om van Mii te veranderen. Als je met een groepje vrienden het record Ski Jumpen wil verbreken, dan is het enorm irritant dat je telkens helemaal terug moet om je persoonlijke Mii te selecteren.

Conclusie
Wii Fit is fantastisch voor mensen die wat meer willen bewegen, maar de tijd of de moed niet hebben om naar een fitnesscentrum te stappen. Door de balansspelletjes, spiertrainingen, aerobicoefeningen en yogahoudingen verbetert je evenwicht en ontwikkel je meer spieren. Het valt echter te betwijfelen of je door Wii Fit echt een betere conditie krijgt. Ook afvallen is met een halfuurtje spelen per dag niet meteen een realistisch doel. Bovendien is Wii Fit enkel nuttig voor mensen die echt gemotiveerd zijn. Na een uur of vijf heb je alles vrijgespeeld en dan valt er niets nieuws meer te beleven. Gamers die Wii Fit enkel willen aanschaffen omdat ze nieuwsgierig zijn naar de mogelijkheden van het Balance Board, zullen bijgevolg al snel op deze software uitgekeken zijn.

Officiële site van het spel: http://ms2.nintendo-europe.com/wiifit/nlNL/
Ontwikkelaar/uitgever: Nintendo

Adviesprijs
€ 89,95 (Wii Fit inclusief Balance Board)
1
2
3
4
5
Vorig artikelCompacte smartphone met vingervlugge bediening
Volgend artikelUltradraagbare notebook van Acer