Videoconferenties houden in 3D op ware grootte

0
31
Met het TeleHuman 3D videoconferentiesysteem kunnen personen die zich op verschillende locaties bevinden met elkaar converseren alsof ze fysiek aanwezig zijn in dezelfde ruimte.

De telepresentie-oplossing is ontwikkeld door Queen’s University in Canada. Het TeleHuman systeem doet wat denken aan de – “Beam me up, Scotty!” – teleportatie uit Star Trek. Het 3D videoconferentiesysteem maakt het mogelijk een persoon levensgroot te tonen als hologramachtige verschijning in 3D. TeleHuman maakt gebruik van bestaande componenten: een cilindervormig doorzichtig scherm, een 3D-projector, enkele Microsofts Kinect sensoren en een convexe spiegel. Het driedimensionale beeld is de volle 360 graden zichtbaar zodat je rond het in de cilinder geprojecteerde beeld van je gesprekspartner kan stappen.

TeleHuman 3D videoconferentiesysteem

TeleHuman 3D videoconferentiesysteem (© ; licentie: )

Het onderzoeksteam ontwikkelde met dezelfde technologie ook de BodiPod. Hiermee kunnen studenten anatomische beelden in 3D onderzoeken via het cilindervormige scherm door middel van bewegings- en spraakcommando’s.

Vorig artikelPioneer 3D-Blu-rayspeler op maat van smartphone- en tabletgebruikers
Volgend artikelInstapmodel Nokia Lumia-reeks verkrijgbaar
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.