Monitor van LG toont 3D-beelden zonder 3D-bril

0
26
LG D2000 3D-monitor

LG D2000 3D-monitor (© ; licentie: )

LG Electronics lanceert zijn eerste 3D-monitor die door gebruik te maken van technologie die oogbewegingen volgt 3D-beelden creëert die je zonder speciale bril kan bekijken.

De LG D2000 is een 20-inch beeldscherm dat werkt met brilvrije 3D-technologie. Eerder lanceerde Toshiba al de Qosmio F750 gaming laptop met brilloze 3D-technologie. De nieuwe LG 3D-monitor is op de voorzijde uitgerust met een camera met een sensor die oogbewegingen registreert. In combinatie met ingebouwde parallaxbarrière-technologie kan de D2000 3D weergeven zonder dat een speciale 3D-bril nodig is. De kijkhoek en de positie van de kijker worden bliksemsnel berekend om het beeld bij te sturen voor een optimaal 3D-effect. Ook is de 3D-ervaring comfortabeler omdat je je niet hoeft te houden aan een zeer beperkte kijkhoek en kijkafstand om de 3D-beelden waar te nemen. De D2000 kan 2D-beelden ook omzetten in 3D dankzij een geavanceerde conversiefunctie. Hierdoor krijgen bestaande films en games een nieuwe dimensie. De LG D2000 zal later dit jaar wereldwijd worden gelanceerd. De prijs werd niet meegedeeld.

Foto van LG
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelInstapmodel multimedia-pc nu ook bij Aldi Nederland
Volgend artikelHTC Desire nog begeerlijker
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.