Kleine lichte webcam voor professioneel gebruik

Poly Studio P5 videochat-cam review

0
398

Poly Studio P5

€ 127,-
7.7

Diskidee Performance Rating

9.0/10

Diskidee Price/Performance Rating

6.4/10

Pros

  • Very portable
  • Privacy shutter
  • 'Garage' for headset usb adapter
We testen de Poly Studio P5, een robuuste, kleine videochat-camera met hoge resolutie en een verborgen poort om de usb-adapter van een headset in op te bergen.

De Poly Studio P5 webcam is gecertificeerd voor Zoom en Microsoft Teams. De meeste laptops en computers hebben uiteraard al een ingebouwde webcam, maar de Studio P5 heeft een hogere resolutie, een betere, directionele microfoon, privacy-sluiter en extra snufjes zoals automatische zoom, automatische aanpassing aan het beschikbare licht en een ingebouwde ‘garage’ voor de usb-adapter van een optionele headset.

Verder kunnen bedrijven meerdere van deze kleine, robuuste webcamera’s centraal beheren met behulp van Poly Lens cloud-software.

 
Kenmerken

Deze usb 2.0-webcam heeft een resolutie van 1080p aan 30 fps met viermaal elektronische ptz (pan, tilt en zoom)-functie die voortdurend scherpstelt op de spreker. De beeldhoek is tachtig graden.

De camera past zichzelf automatisch aan bij slechte lichtomstandigheden, al kun je dit en andere automatismen manueel (bij)regelen met behulp van de Poly Lens-app voor individueel gebruik of het Poly Lens cloud-platform voor centraal beheer van meerdere Studio P5’s in bedrijven.

De camera is standaard gemonteerd op een klein voetje waarmee je hem op de bovenkant van een laptop of beeldscherm gebruikt, of gewoon naast een pc of laptop neerzet. Dit voetje kan worden verwijderd, waarna je de camera op een standaard statief kan monteren.

Met een draairing op de voorkant activeer je de privacy-sluiter en wordt het beeld op zwart  en het geluid op stil gezet.

De gerichte mono-microfoon heeft een hoge frequentierespons van 50 Hz tot 16 kHz.

Een led op de bovenkant toont statusinformatie voor privacy, gesprekken en uitgeschakelde microfoon.

Achteraan is er een verwijderbaar klepje dat een usb type-a poort afschermt. Heb je een headset met usb-adapter van Poly of van een andere fabrikant dan kan je die permanent in de P5 steken. Op die manier verlies je geen usb-poort bij het gelijktijdige gebruik van de webcam met een professionele headset.

De P5 werkt zonder drivers onder Windows 8.1 en Windows 10 en bij Mac OS X versie 10.7 of hoger.

Alle informatie over de Studio P5 vind je op de website van Poly.

Poly Studio P5

Poly Studio P5 (© Poly ; licentie: Poly )

 
Praktijk

De Poly Studio P5 is klein en licht genoeg om overal met je mee te nemen.

De ingebouwde usb-poort voor een headset-adapter is zeer handig, al functioneert de ingebouwde microfoon van de camera zelf verrassend goed.

De beeldkwaliteit is uitstekend, met natuurgetrouwe kleuren, een hoge (aanpasbare) helderheid en een voldoende brede kijkhoek.

De Poly Studio P5 verbeterde de videokwaliteit bij alle laptops en desktop-pc’s met ingebouwde camera die we uitprobeerden, soms op dramatische wijze.

Deze camera werkte probleemloos onder Microsoft Teams en Zoom, maar functioneerde ook goed met alle door ons geprobeerde Windows-programma’s die een webcam ondersteunen.

poly_studiop5_lens_config

Met Poly Lens software controleer en regel je de beeldinstellingen en update je de firmware (© DTL BV; licentie: CC BY-SA)

Conclusie
Heb je een aparte videochatcamera nodig wanneer de meeste laptops en pc’s er toch al een aan boord hebben? Wel als je vaak in videoconferencing ‘zit’, want de Poly Studio P5 levert een veel betere beeld- en geluidskwaliteit dan de meeste ingebouwde camera’s en microfoons. De P5 is klein en licht genoeg om overal met je mee te nemen.
Gemiddelde prijs
127 euro
Foto van Poly
Website: Poly
Categorieën: Hardware en software, Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelBetaalbare goed presterende wifi-6 router
Volgend artikelCompacte NAS met veel opslagruimte
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.