Geavanceerd systeemonderhoud voor zieke Windows-computers

1
88

Al die optimalisaties zou je ook met de hand kunnen uitvoeren door bepaalde zaken in het register manueel aan te passen. Op het internet is daar veel informatie over te vinden. Maar Advanced SystemCare Pro doet dit automatisch en veilig voor jou, zodat je zelf niet met Regedit aan de slag hoeft. De volledige diepe scan duurt op ons testsysteem ongeveer vier minuten (dit hangt natuurlijk ook af van de snelheid van je computer).
De gedetecteerde problemen worden in oranje aangegeven. Je kunt ervoor kiezen om ze allemaal automatisch te repareren, maar wellicht is het verstandiger om eerst de details te bekijken bij elk onderdeel. Natuurlijk is de informatie die je dan krijgt heel erg technisch. Als je niet zeker bent van een onderdeel dan kun je dit afvinken voor je op “Repareer nu” klikt. Sowieso is het een goed idee om eerst een herstelpunt aan te maken voor je de reparaties uitvoert.

Iobit acs5 reddingscentrum

Iobit acs5 reddingscentrum (© ; licentie: )

Dit kun je in ACS zelf doen door helemaal bovenaan op de optie “Herstel” te klikken. Vindt ACS erg veel problemen, dan is het wellicht een goed idee om eerst een beeldkopie (back-up) van je systeem te maken en dan pas de reparaties uit te voeren (bijvoorbeeld met het onlangs door DiskIdee geteste back-upprogramma Acronis True Image Home 2012). Mocht er dan toch nog iets misgaan dan kun je altijd nog terugkeren naar je oude situatie. Je kunt ook elk onderdeel volledig manueel uitvoeren via de functie “Gereedschapskist”.

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelGoedkope en gebruiksvriendelijke Nikon camera voor jong en oud
Volgend artikelCasio compactcamera met snelle sluitertijd
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.