Geavanceerd systeemonderhoud voor zieke Windows-computers

1
88

Dit onderdeel functioneerde vlot en probleemloos op de verschillende computers waarop we het hebben uitgeprobeerd. In geen van de gevallen raakte ons register beschadigd. Hoeveel snelheidswinst dit oplevert, valt moeilijk uit te wijzen. Over het nut van registry cleaners bestaat immers nogal wat discussie, zeker voor wat betreft de eventuele snelheidswinst. Feit is wel dat een gefragementeerd Windows-register dat vol staat met verouderde informatie aanleiding kan geven tot crashes of rare problemen zoals bepaalde software die je niet meer (goed) kunt installeren. Het register “zuiver” houden is dus wel degelijk aan te raden. En dit doe je beter niet manueel met het standaard Windows-programma Regedit, want als je een fout maakt kan je systeem onbruikbaar worden. In dat opzicht is een programma zoals Advanced SystemCare wel degelijk nuttig.

 
Diep onderhoud

Er bestaan echter andere gratis programma’s om het Windows register te onderhouden. Ccleaner is een van de bekendste. Functioneel is het vergelijkbaar met de gratis versie van ACS. De betalende versie van ACS kan echter nog meer.

Iobit acs5 diep onderhoud

Iobit acs5 diep onderhoud (© ; licentie: )

Om te beginnen kun je alle onderhoudstaken automatiseren, zodat je er geen omkijken meer naar hebt. De functie “Diep onderhoud” kan het registry gedetailleerder scannen, maar ook defragmenteren. Hier kun je ook de harde schijf defragmenteren en repareren, Windows beschermen tegen bekende malware-aanvallen, en de computer optimaliseren voor specifieke taken (bijvoorbeeld programma’s sneller uitvoeren, of netwerktaken sneller uitvoeren).

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelGoedkope en gebruiksvriendelijke Nikon camera voor jong en oud
Volgend artikelCasio compactcamera met snelle sluitertijd
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.