Geavanceerd systeemonderhoud voor zieke Windows-computers

1
88
 
Windows-register uitzuiveren

Het Windows register (de registry) is een database van allerlei configuratie-instellingen die essentieel zijn voor de werking van Windows en van alle daarop draaiende software. Het probleem is dat Windows niet zo goed is in het verwijderen van overbodig geworden registerinformatie . Daardoor groeit het register voortdurend aan met verouderde informatie en raakt het ook gedefragmenteerd. Omdat Windows constant in deze database moet zoeken naar allerlei configuratie-informatie en instellingen, verloopt dat steeds trager. Een registerhuishoudprogramma poetst de database en verwijdert al het “oud vuil”. Het is natuurlijk belangrijk dat dit door een betrouwbaar programma gebeurt, want het register is erg belangrijk voor Windows. Als het beschadigt raakt, heeft dat zware gevolgen: Windows werkt dan niet meer behoorlijk of stopt zelfs met werken.

Iobit acs5 free opschonen systeem

Iobit acs5 free opschonen systeem (© ; licentie: )

Met de gratis versie van Advanced System Care kun je het Windows-register repareren, malware verwijderen, snelkoppelingen repareren, internet cookies wissen en tijdelijke bestanden opschonen. Als je dit doet via de functie “Snel onderhoud” hoef je zelf ook geen beslissingen te nemen en werkt alles volautomatisch.

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelGoedkope en gebruiksvriendelijke Nikon camera voor jong en oud
Volgend artikelCasio compactcamera met snelle sluitertijd
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.