Nikon’s eerste systeemcamera’s houden van actie

0
63
 
Update

Tijdens onze testperiode rolde Nikon ook al een firwareupdate uit voor de Nikon 1 camera’s. Met de update ondersteunen de camera’s de vattingadapter FT1 en in het setup-menu is een optie Pixelmapping (Pixeltoewijzing) toegevoegd. Deze deze functie dien je uit te voeren als er onverwachte heldere vlekken zichtbaar zijn in beelden. De installatie van de update verliep vlot.

Nikon 1 serie

Nikon 1 serie (© ; licentie: )

Conclusie
Het nieuw ontwikkelde Nikon 1 camerasysteem is goed doordacht. Door het ontwerp met een miniem aantal knoppen zal het consumenten aanspreken die op zoek gaan naar een nieuw fototoestel met meer mogelijkheden dan hun compactcamera, maar dat toch voldoende draagbaar is. Meer ervaren fotografen zullen de vele instelmogelijkheden waarderen, al zullen ze juist door het minimale knoppenontwerp daarvoor vaker dan hun wellicht lief is in de menu’s moeten duiken. De beeldkwaliteit van foto’s en video’s van beide camera’s is goed. Bovendien zijn ze door hun snelle en continue autofocus zeer geschikt voor vloeiende video-opnames en het fotograferen van actiemomenten. Duur zijn de camera’s wel, zeker de V1. Maar het gaat hier dan ook om een nieuw ontwikkeld systeem. Persoonlijk zou ik meteen voor de Nikon 1 V1 gaan omwille van de viewfinder, het hogere resolutiescherm en de multifunctionele schoen. Maar misschien is het beter om nog even de kat uit de boom te kijken. De vraag is immers hoe Nikon haar serie systeemcamera’s verder zal ontwikkelen.

(85/100)

Adviesprijs

Foto van Nikon
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
Vorig artikelDraagbaar Bluetooth toetsenbord voor tablets
Volgend artikelErg realistisch actiefiguurtje van Steve Jobs
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.