Nikon’s eerste systeemcamera’s houden van actie

0
63

De stand die je ongetwijfeld het meest zal gebruiken is de “Foto”-stand (aangeduid met een groen pictogram). Hier kan je meerdere keuzes maken hoe je met de camera wil fotograferen. De Belichtingsstand in dit menu laat je kiezen uit Automatische onderwerpselectie waarbij je boven in het scherm met een pictogramn te zien krijgt welke scène de camera detecteert, zoals Portret, Landschap, Macro, of P/S/A/M-standen die ervaren fotografen kunnen gebruiken om de waarden van het diafragma, de sluiterijd, de ISO-waarde en de witbalans te bepalen. Met de keuze voor de laatste stand M of Manueel heb je volledige controle over de camera-instellingen. Je moet wel telkens in de menu’s duiken om één van de standen voor de meer ervaren fotograaf te kiezen. Dat gaat redelijk vlot als je de camera wat langer in gebruik hebt, maar met een keuzeknop die rechtstreeks toegang geeft tot deze standen gaat het sneller. Het is een keuze die Nikon gemaakt heeft om deze camera’s uit te voeren met zo weinig mogelijk bedieningsknoppen, zodat minder ervaren gebruikers niet afgeschrikt worden door een te veel aan knoppen op de body.
Tot slot is er ook nog de Filmstand. De Nikon 1 camera’s laten toe om video op te nemen in de formaten 1080/60i, 1080/30p en 720/60p. Ze hebben ook een functie om slowmotionvideo’s te maken.
Wie een richt-en-klik camera gewoon is en de overstap wil maken naar een camera met meer mogelijkheden zoals de Nikon 1-serie zal door deze camera’s niet teleurgesteld worden. Er gaat een hele wereld van nieuwe mogelijkheden open om foto’s en video’s te maken. Zo’n aankoop betekent wel dat je bereid moet zijn tijd te investeren om alle functionaliteit die deze camera’s bieden onder de knie te krijgen.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
Vorig artikelDraagbaar Bluetooth toetsenbord voor tablets
Volgend artikelErg realistisch actiefiguurtje van Steve Jobs
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.