Nikon’s eerste systeemcamera’s houden van actie

0
63
De verschillende ISO-waarden op een rij

De verschillende ISO-waarden op een rij (© ; licentie: )

 

 
Beeldkwaliteit

Nikon pakt uit met de snelle autofocus van de Nikon 1 camera’s met 73 autofocuspunten. Het snelle scherpstellen betekent dat deze camera’s ook geschikt zijn om kwalitatieve foto’s te maken van bewegende onderwerpen, zoals spelende kinderen en sportwedstrijden. Beide camera’s kunnen tot 60 beelden per seconde maken op volle resolutie. De foto’s die we maakten met zowel de J1 als V1 konden ons bekoren. In combinatie met de Nikkor VR 10-30mm lens en de Nikkor VR 30-110mm lens maken de camera’s beelden die kleurgetrouw en detailrijk zijn. Met het 30-110mm teleobjectief volledig inzoomen op een onderwerp vormt voor de Nikon 1 camera’s geen probleem. Ook dan nog zijn de beelden detailrijk en scherp. Bij de hogere ISO-waarden zijn de beelden trouwens ook nog behoorlijk en slaagt Nikon erin de ruis redelijk binnen de beperken gehouden. De Nikon 1 camera’s kunnen de beelden opslaan in JPEG, maar ook in RAW (Nikon’s NEF-formaat), zodat je ze verder kan bewerken met een beeldbewerkingsprogramma dat het RAW-formaat ondersteunt. In JPEG-formaat kan je kiezen uit drie beeldkwaliteiten: Fijn, Normaal en Basis.
Ook de video’s zijn uitstekend van kwaliteit. Voor de filmfanaten is er ook een Nikkor 10-100mm F/4.5-5.6 VR PD-ZOOM lens, die motor gestuurd is waardoor je zowel snel als langzaam kan zoomen. Net als de andere twee lenzen maakt ze gebruik van Nikon’s vibratiereductie om trillingvrije beelden te kunnen maken. De lens zat niet bij ons testpakket, zodat we ze niet hebben getest. En wie al over Nikkor objectieven met een Nikon F-vatting beschikt, kan ook die gebruiken (weliswaar met enkele beperkingen) met de optionele FT1-vattingadapter voor de J1 of V1.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
Vorig artikelDraagbaar Bluetooth toetsenbord voor tablets
Volgend artikelErg realistisch actiefiguurtje van Steve Jobs
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.