Nikon’s eerste systeemcamera’s houden van actie

0
63

Kies je met de standknop “Bewegingssnapshot”, dan registreert de camera een slowmotionfilm van één seconde en een foto. Hij combineert beide wat een foto oplevert die ‘beweegt’. In feite begint de camera beelden te registeren zodra je de ontspanknop indrukt. Deze nieuwigheid van Nikon biedt nieuwe creatieve mogelijkheden. De onderstaande video toont een voorbeeld.

Met de stand “Slimme fotoselectie” maakt de camera twintig opnames voor en na het ontspannen van de sluiter. De software selecteert hieruit de vijf beste opnames rekening houdend met de compositie, de scherpstelling en eventueel de gezichtsuitdrukking. Deze opnamestand moet ervoor zorgen dat je altijd een geslaagde foto maakt. Je hebt hier uiteraard minder keuze als je het menu met de instellingen opent, omdat de EXPEED 3-beeldprocessor de meeste instellingen voor zijn rekening neemt. De camera heeft wel wat seconden nodig om de berekeningen te maken. In het weergavemenu worden deze foto’s gemarkeerd met een extra rand. Als je op de “OK”-knop drukt krijg je ze in serie te zien met de beste foto eerst, maar je kan zelf nog bepalen wat jij de beste opname vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
Vorig artikelDraagbaar Bluetooth toetsenbord voor tablets
Volgend artikelErg realistisch actiefiguurtje van Steve Jobs
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.