Home Audio / Video

Nikon’s eerste systeemcamera’s houden van actie

0
63
De markt van digitale camera’s heeft er al een tijdje een nieuw marktsegment bij: compacte camera’s die je net als bij een spiegelreflexcamera kan uitrusten met verwisselbare lenzen. Nikon heeft de kat wat uit de boom gekeken, maar introduceerde onlangs toch twee systeemcamera’s in de Nikon 1-reeks. Volgens de fabrikant was het “de belangrijkste aankondiging sinds wij 14 jaar geleden de digitale camera aankondigden.” Wij togen met beide camera’s op pad.

Sony, Olympus, Panasonic en Samsung bieden allemaal al zogenaamde systeemcamera’s die niet zijn uitgerust met een spiegel (zoals d-slr’s), maar die je toch kan gebruiken met verschillende objectieven. Omdat ze geen wegklappende spiegel gebruiken worden ze ook spiegelloze camera’s genoemd. Daardoor zijn ze ook kleiner, lichter en compacter dan d-slr’s, maar hebben ze wel een grotere beeldsensor dan de compactcamera’s waardoor ze kwalitatief betere foto’s maken. Nikon heeft zich nu ook gevoegd bij het selecte gezelschap met de Nikon 1 J1 en Nikon 1 V1, die zijn uitgerust met een nieuw ontwikkelde CX-formaat CMOS-beeldsensor van 10,1 megapixel en de EXPEED 3 beeldprocessor. De J1 is bedoeld voor de consument, terwijl de V1 de meer enthousiaste fotograaf moet aanspreken.

Nikon 1 V1 en J1

Nikon 1 V1 en J1 (© ; licentie: )

 
In de doos

De verpakking van het door ons geteste J1 model vermeldt “1 NIKKOR Dooble Zoom Kit”. De doos bevat dan ook twee lenzen: de Nikkor VR 10-30mm lens en de Nikkor VR 30-110mm lens. Daarnaast bevat de verpakking een herlaadbare Li-ion batterij, een batterijlader, een usb-kabel, een draagriem en een cd met software.
De verpakking van de door ons geteste 1 V1 vermeldt “Lens Kit” en bevat slechts één lens, de NIKKOR VR 10-30 mm lens. Ook bij dit model levert Nikon een herlaadbare Li-ion batterij, een batterijlader, een usb-kabel, een draagriem en een cd met software. Bij dit model zit ook een audio-videokabel. Handleidingen treffen we niet aan bij onze testsamples. Om die te raadplegen moet je blijkbaar jezelf en de digitale camera eerst registeren op de Nikon website.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.