Nikon’s eerste systeemcamera’s houden van actie

0
63

De lay-out van de knoppen is bij beide modellen redelijk gelijkaardig, maar de V1 is het professionelere model dat meer mogelijkheden biedt en heeft niet alleen meer knoppen, maar ook een elektronische viewfinder (EVF). En terwijl de J1 een uitschuifbare flitser heeft, is de V1 uitgerust met een multifunctionele (flits)schoen. Als je het afdekkapje wegneemt, kan je er naast de SB-N5 flitser ook de GP-N100 GPS-module in schuiven. Of met de AS-N1000 adapter een unidirectionele stereomicrofoon. Deze producten zijn te betalen opties en werden niet meegeleverd, zodat we ze niet hebben getest. Het afdekkapje zit trouwens erg los, waardoor je het wel eens snel kwijt kan raken.

Nikon 1 V1 achterzijde

Nikon 1 V1 achterzijde (© ; licentie: )

Bovenaan op de camera hebben de Nikon 1 camera’s naast de aan/uit-knop een ontspan- en een videoknop. De achterzijde wordt voor driekwart in beslag genomen door een 3-inch (7 cm) TFT LCD-scherm met 460.000 beeldpunten voor de J1. De V1 biedt met 921.000 beeldpunten een hogere resolutie.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
Vorig artikelDraagbaar Bluetooth toetsenbord voor tablets
Volgend artikelErg realistisch actiefiguurtje van Steve Jobs
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.