Nieuw topmodel in Nikons reeks systeemcamera’s

0
Nikon brengt een nieuwe versie op de markt van de Nikon 1 systeemcamera die is uitgerust met een grotere sensor, snellere beeldprocessor en een forsere grip.

Toen Nikon iets meer dan een jaar geleden de Nikon 1-reeks camera’s met verwisselbare lenzen voorstelde, noemde de fabrikant het “de belangrijkste aankondiging sinds wij 14 jaar geleden de digitale camera aankondigden.” Het introduceerde toen de Nikon 1 J1, bedoeld voor de consument, en de Nikon 1 V1  voor de meer enthousiaste fotograaf. De eerste kreeg eerder al een update. De laatste krijgt nu ook een nieuwe uitvoering.

Nikon 1 V2

Nikon 1 V2 (© ; licentie: )

De Nikon 1 V2 is gebouwd rond een 14,2 megapixel CX-formaat CMOS sensor en de Expeed 3A beeldprocessor, die beelden met snelheid van 850 megapixels per seconde kan verwerken. Uiterlijk heeft de V2 een minder plat ontwerp dan de V1: door de forsere grip heb je meer houvast en in de bovenkant zit er naast de elektronische zoeker nu ook een flitser verwerkt. Ook zijn er meer knoppen met onder meer een programmakeuzewiel met de PSAM-standen. Het 3-inch (7,5 cm) lcd-scherm beschikt over 921.000 beeldpunten en de elektronische zoeker heeft er 1,44 miljoen.

De nieuwe systeemcamera van Nikon biedt hoge opnamesnelheden: tot 15 beelden per seconde (bps) met continu-autofocus en tot 60 bps met vaste autofocus waardoor hij ook geschikt is voor het vastleggen van snelle actiemomenten met hoge kwaliteitsbeelden. De Nikon 1 V2 maakt gebruik van snelle fasedetectie-Autofocu (AF) voor snel bewegende onderwerpen en van contrastdetectie-AF voor het vastleggen van details in de moeilijkste lichtomstandigheden.

Er is een nieuwe functie “Beste moment vastleggen” die bestaat uit Slimme fotoselectie en de nieuwe functie Trage weergave. Met Slimme fotoselectie worden snel 20 beelden met maximale resolutie gemaakt, zowel voor- als nadat je de sluiterknop volledig hebt ingedrukt. Met Trage weergave worden tot 40 continue beelden in volledige resolutie gemaakt, die direct in slow motion op het LCD-scherm worden weergegeven. Op die manier kun je exact het moment kiezen dat je wilt bewaren.

Met de functie Bewegingssnapshot registreert de camera nu een slow motion-filmpje van 1,6 seconden (ipv 1 sec.) en speelt het af in een tijdspanne van 4 seconden (ipv 2,5 sec.). Deze snapshots worden voortaan ook bewaard in één beeldbestand en zijn daardoor eenvoudiger te delen. De Nikon 1 V2 kan Full HD-films opnemen met 60 en 30 bps en beeldsnelheden van 60i, 60p, en 30p. Samen met de Nikon 1 V2 lanceert Nikon ook de compacte Speedlite SB-N7 externe flitser.

Prijs en beschikbbaarheid
De Nikon 1 V2 systeemcamera zal eind november 2012 te koop zijn in zwart of wit. In een kit met 10-30mm VR-objectief bedraagt de adviesprijs € 849.

Foto van Nikon
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.