Creatief met tablets en Adobe Touch Apps

2
120
Tablets worden almaar krachtiger en dat geldt ook voor de software die er op draait. Adobe pakt nu als eerste “grote” softwareleverancier uit met special touch apps voor Android tablets. We lieten onze vingers los op Adobe Photoshop Touch, Collage, Debut, Ideas, Kuler en Proto.

Adobe pakt uit met zes apps voor Android 3.1 en hoger tablets die je toelaten om multimedia te ontwerpen, te bewerken en te presenteren op en met behulp van je tablet. Alle apps kosten €7,99 en je kunt ze apart kopen. De gebruikte tablet dient een scherm te hebben met een diagonaal van minstens 8,9 inch en een resolutie van minstens 1280 x 800 pixels. Eén van de zes apps, namelijk Adobe Ideas, is ook beschikbaar voor iOS 3.1 of hoger en werkt dus ook op Apple iPhone, iPod Touch en iPad. Adobe Touch Apps Family LogoWellicht zullen op termijn alle Adobe Touch apps ook beschikbaar komen voor iOS. Momenteel is dat dus alleen het geval voor Adobe Ideas.

 
Creative Suite

De Adobe Touch Apps zijn volledig compatibel met Creative Suite, Adobe’s creatieve software voor Windows-gebruikers die we eerder testten. Je kunt ontwerpen uitwisselen tussen beide programma’s en bijvoorbeeld iets wat je op je tablet met je vingers gestart bent verder uitwerken met je computermuis op je Windows-desktop of -laptop.

1
2
3
4
5
Vorig artikelMuziekbestanden afspelen vanaf elke denkbare opslaglocatie
Volgend artikelSpielbergs TinTin app erg vernieuwend
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

2 REACTIES

  1. Bij het tekenen op pc wil ik wel eens mijn Wacom tekentablet gebruiken, omdat ik daar drukgevoeligheid kan gebruiken (hoe harder ik druk, hoe dikker en intenser de strook). Kan je met je vinger op het Galaxy of Toshiba tablet waarop deze Adobe Apps draaien een soortgelijk effect bekomen?

    • Nee, dat werkt niet, omdat de tabletschermen geen druksensor hebben. Je moet de lijndikte manueel kiezen in het menu. Maar het lijkt me logisch dat er op termijn tablets komen die wel drukgevoelig zijn en dan zou het natuurlijk wel kunnen nadat de software daarvoor is aangepast. Maar op dit ogenblik dus niet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.