The Art of The Adventures of Tintin App

Spielbergs TinTin app erg vernieuwend

0
The Art of The Adventures of Tintin App werd eind december gelanceerd bij de Amerikaanse opening van Steven Spielbergs film met Hergé’s stripheld. De app moet je onderdompelen in de wereld die de filmmakers creëerden.

De app is een publicatie van uitgever HarperCollins en is gebaseerd op de inhoud van het gelijknamige koffietafelboek. Ze werd ontwikkeld in samenwerking met Holopad, een start-up die het technische platform ontwikkelde en Weta Workshop, Peter Jacksons studio voor visuele effecten. De app laat zien hoe een wereld op papier tot leven kan komen op een tablet. Een 3D-film als The Adventures of TinTin leent zich immers uitstekend om het vele artwork dat nodig was om de film te maken te gebruiken voor een interactieve beleving op het aanraakscherm van een iPad.

Elk beeld in het boek wordt een element waarmee interactie mogelijk is door op het scherm te tikken. Een 3D-omgeving, zoals bijvoorbeeld Kuifjes kamer, kan je in detail bekijken alsof het scherm van de iPad een venster wordt waardoor je naar binnen loert.
The Art of The Adventures of Tintin App toont aan de hand van teksten, tekeningen, foto-, video- en geluidsfragmenten hoe de statische tekenwereld van Hergé wordt omgetoverd tot de 3D-omgeving van de filmmakers. De app kost 4,99 euro in de iTunes app store. De Kuifjefan die toch liever door de papieren wereld bladert, betaalt 33,99 euro voor het gelijknamige koffietafelboek .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.