Creatieve softwarebundel van Adobe

0
337

Adobe CS4

Eind april komt versie 5 uit van Adobe’s Creative Suite Master Collection (CS5), waarin alle creatiesoftware van het bedrijf is gebundeld. Momenteel is Adobe CS4 nog de courante versie en die hebben wij voor jullie bekeken. Creative Suite 4 Master Collection bundelt maar liefst zeventien Adobe-softwareproducten voor ontwerpers, fotografen, dtp’ers en creatievelingen. Wat is er nieuw?

De Adobe Creative Suite 4 (CS4) Master Collection bestaat uit de volgende programma’s: InDesign CS4, Photoshop CS4 Extended, Illustrator CS4, Acrobat 9 Pro, Flash CS4 Professional, Dreamweaver CS4, Fireworks CS4, Contribute CS4, After Effects CS4, Premiere Pro CS4, Soundbooth CS4, OnLocation CS4 en Encore CS4. Daarnaast zijn ook nog vier gedeelde functies, services en toepassingen aanwezig: Bridge CS4, Device Central CS4, Dynamic link en Version Cue CS4. Een opleidings-dvd wordt eveneens meegeleverd.

Prestaties
Adobe sleutelde vooral aan de performantie van de onderdelen van Creative Suite 4 (CS4). Een voorbeeld, op basis van een onderzoek van Pfeiffer Consultancy in opdracht van Adobe zelf. In Photoshop CS4 kun je drie aanpassingen aan een afbeelding doen in 17 seconden. In Photoshop CS3 nemen dezelfde wijzigingen 35,5 seconden in beslag. De tests zijn uitgevoerd op de laatste generatie Mac Pro met de laatste updates van Mac OS X 10.5.5. Daarnaast werden ook allerlei functies onder handen genomen zodat die op een tijdsbesparende wijze kunnen worden toegepast. De bundel is te uitgebreid om alle nieuwigheden te vermelden. We beperken ons hierna tot enkele hoogtepunten.

1
2
3
4
5
6
Vorig artikelDictafoons met handig USB Docking Station
Volgend artikelKleinzakelijke router met hoge doorvoersnelheden