OCR programma Nuance is gebruiksvriendelijker, krachtig maar relatief duur

1
410
Nuance OmniPage 18

Nuance OmniPage 18 (© ; licentie: )

Conclusie
OmniPage 18 is een sterk OCR programma, maar je moet er wel mee leren werken. De nieuwe Startpagina is hierbij al een flinke verbetering tegenover vorige versies. De installatieprocedure met sleutel, registratie en dan nog een activatie is van het goede teveel. Het werken met cloud-documenten werkt voortreffelijk dankzij de Nuance Cloud Connector, maar het verdient aanbeveling na te gaan of die Cloud Connector je documenten niet compromitteert.
Je kunt Omnipage 18 in twee versies kopen: de normale versie kost € 99,- en de professionele versie kost € 399,-. Het verschil tussen beide versies vind je in bijgevoegd PDF document. Het zal dan vlug duidelijk zijn dat enkel professionele gebruikers en dan nog met specifieke behoeften nood hebben aan de professionele versie, liefst in combinatie met aangepaste apparatuur. Ook in bedrijfmiddens zal de normale versie vaak volstaan.
Voor wie echt maar sporadisch een tekst uit een boek wil bewaren is OmniPage 18 weliswaar een uitstekend product, maar eigenlijk wel wat duur.

(85/100)

Adviesprijs
Nuance OmniPage 18: € 99
Omnipage Professional 18: € 399
Foto van Nuance
Categorieën: Producenten, Software
Naar begin pagina.
Systeemvereisten
• Windows 7 (32-bits of 64-bits), Windows Vista (32-bits of 64-bits) met Service Pack 2, Windows XP (32-bits) met Service Pack 3
• Computer met een 1-GHz Intel® Pentium®-processor (of sneller) of gelijkwaardig (multi-coreprocessor aanbevolen voor nog betere prestaties).
• 512 MB geheugen (1 GB aanbevolen voor nog betere prestaties).
• 250 MB ruimte op de vaste schijf voor programma- en voorbeeldbestanden, plus 100 MB werkruimte tijdens de installatie. 230 MB voor RealSpeak® Solo-spraakmodules. 150 MB voor PDF Create en 500 MB voor PaperPort. 30 MB voor Nuance Cloud-connector.
• Kleurenmonitor met 1024 x 768 pixels en videokaart voor 16-bits kleuren of meer.
• Cd-romstation voor de installatie.
• WIA-, TWAIN- en ISIS-scannerstuurprogramma.
• Digitale camera van 2 megapixels of meer met autofocus voor tekstvastlegging met een camera.
• Toegang tot internet voor online activering, registratie, Live Update en Nuance Cloud-connectors.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
Vorig artikelDraadloze router met Powerline technologie van D-Link
Volgend artikelStreetView meets Toy Story
René Paulus
René Paulus is medewerker van Diskidee.

1 REACTIE

  1. Omnipage is een prima product. Helaas is het betalen minder evident, zo je niet beschikt over een Visa of Mastercard.

    Met het veranderen van bank heb ik die kredietkaart links laten liggen – de banken hebben al voldoende ravage gemaakt! – en toen Omnipage kwam met een upgrade wou ik betalen via de Maestro-functie. Overigens zo geafficheerd op de website.
    Dat ging dus niet.

    Goed, dan maar geen upgrade. Zo een firma en dan niet kunnen betalen? Niet met mij. Punt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.