Draadloze router met Powerline technologie van D-Link

1
168
D-Link kondigt een all-in-one router aan die niet alleen draadloze verbindingen ondersteunt, maar ook werkt via het elektriciteitsnet dankzij de ingebouwde Poverline (Homeplug)-technologie.

De D-Link Wireless N Gigabit Router PowerLine (DHP-1565) is een flexibele draadloze router. Door de combinatie van een draadloze 802.11n-router (wifi) met Powerline-technologie zijn met de nieuwe D-Link router snelheden tussen 300 Mbps (draadloos) en 500 Mbps (bedraad via electriciteitsleiding) mogelijk.
Met een knop op de achterzijde schakel je tussen twee modi, zodat je de D-Link DHP-1565 naar wens kunt gebruiken als router of als Access Point.
In de router-stand kan je je internetverbinding delen met andere apparaten via Ethernt, WiFi of via de elektriciteitsbekabeling in je huis. Je router moet dan natuurlijk ook via een Ethernet-kabel verbonden zijn met je kabel- of Dsl-modem. Om de verbinding via het elektriciteitsnet te delen, heb je ook extra Powerline-adapters nodig.
In Access Point Mode kan de DHP-1565 dienen als een brug tussen je router en andere al dan niet draadloos aangesloten netwerkapparaten. Je kunt op die manier bijvoorbeeld je breedbandverbinding uitbreiden naar een ander gebouw. Dan heb je wel een extra DHP-1565 nodig.

D-Link DHP-1565

D-Link DHP-1565 (© ; licentie: )

Het Powerline-netwerk wordt beveiligd door AES-encryptie. Deze router ondersteunt natuurlijk ook de gebruikelijke WiFi-beveiligingen WEP, WPA en WPA2. De dubbele firewalls (SPI en NAT) bieden extra bescherming tegen mogelijke aanvallen via het internet. De DHP-1565 heeft een USB-poort om printers of een externe harde schijf over het netwerk te delen. De router is ook energiezuinig: de D-Link Green technologie detecteert wanneer hij in- of uitgeschakeld moet worden.

Prijs en beschikbaarheid
De D-Link Wireless N Gigabit Router PowerLine (DHP-1565) ligt vanaf januari 2012 in de winkels voor een adviesprijs van € 154,95.

Vorig artikelStaalharde mobiele USB 3.0-schijf
Volgend artikelOCR programma Nuance is gebruiksvriendelijker, krachtig maar relatief duur
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

1 REACTIE

  1. Komt overeen met het Belgacom draadloos systeem over het stroomnet via PLC’s van Devolo. Niet stabiel en heeft moeilijkheden om de nodige input-data te verwerken. Gevolg: een beeld met blokjes tot stilstaand beeld. Niet aan te raden !!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.