ViewSonic 3D LED-scherm overtuigt

0
47

Samen met zijn vaste voet staat hij 39,5 cm hoog op je bureau. Dat is exact even hoog als de AOC i2352Vh en dus eigenlijk te laag voor een goede ergonomische kijkpositie (tenzij je heel erg klein van gestalte bent). Idealiter zou je deze monitor dus nog op een verhoogje moeten zetten (hoe hoog hangt af van je zitpositie).
De voet zwenkt niet, maar het scherm is licht genoeg om het met voet en al te verschuiven. Kantelen doet de voet wel en dat is ook nodig om optimaal van de 3D beelden te genieten, zoals we straks nog zullen zien. Wees niet te ruw met het kantelmechanisme, want dat ziet er niet al te stevig uit.

Aansluitingen
Op de achterkant zijn de vier aansluitingen mooi gegroepeerd in een uitsparing die zich naast de voedingaansluiting bevindt. Behalve een 3,5mm audio-aansluiting zijn er drie video-aansluitingen: VGA (D-SUB), DVI en HDMI 1.4a. De stereospeakers zitten onderaan de monitor en kun je aan de voorkant niet zien, omdat ze afgeschermd worden door een golvende plastic rand.

Viewsonic V3D231 overzicht

Bediening
In het midden onder die rand zitten vijf tiptoetsen. De symbolen die aanduiden wat de bedieningstoetsen doen, zijn op de voorkant gedrukt. Een blauwe led aan de onderkant licht op wanneer de monitor ingeschakeld wordt met behulp van de eerste tiptoets. Het OSD menu spreekt helaas geen Nederlands.

1
2
3
4
Vorig artikelMan bouwt smartphone-dock in zijn kunstarm
Volgend artikelEen op de cloud gerichte opslagoplossing
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.