Een op de cloud gerichte opslagoplossing

2
36
Buffalo Technology lanceert het CloudStation een persoonlijk opslagsysteem dat door de samenwerking met PogoPlug eenvoudig bereikbaar is vanaf pc, smartphone en tablet.

CloudStation van Buffalo Technology is beschikbaar met opslagcapaciteiten van twee of vier terabyte. Op het CloudStation kan je niet alleen je bestanden opslaan, je kan ze via het draadloze thuisnetwerk en via internet op afstand benaderen. Op deze manier heb je altijd en overal makkelijk toegang tot opgeslagen gegevens via een pc, tablet, smartphone of mediaspeler. Je kan zelf bepalen wie je toegang verleent tot welke gegevens op CloudStation.
Volgens Buffalo is het CloudStation binnen zestig seconden klaar voor gebruik. Het menu maakt gebruik van de PogoPlug-app van Cloud Engines (lees hier onze test van de PogoPlug Pro).

Buffalo Technology CloudStation

Buffalo Technology CloudStation (© ; licentie: )

Er is een PogoPlug-app voor iPhone, iPad, Android en BlackBerry. Met één klik kan je geselecteerde bestanden van de CloudStation delen via bijvoorbeeld Twitter, MySpace of Facebook. CloudStation maakt automatisch een kopie van video’s en foto’s en zet deze om naar een formaat dat geschikt is om via een mobiel apparaat, zoals een smartphone of tablet, te bekijken. Hiervoor is dus geen extra software nodig. CloudStation is ook DLNA-gecertificeerd. Dit maakt het mogelijk om het apparaat probleemloos aan andere computers en mobiele apparaten te koppelen.

Prijs en beschikbaarheid
Het Buffalo Technology CloudStation is beschikbaar in drie versies: CloudStation, CloudStation Duo en CloudStation Pro Duo.

– CloudStation 1.0TB 1x 1000GB HDD € 159
– CloudStation 2.0TB 1x 2000GB HDD € 189
– CloudStation Duo 2.0TB 2x 1000GB HDD RAID 0/1 € 289
– CloudStation Duo 4.0TB 2x 2000GB HDD RAID 0/1 € 389
– CloudStation Pro Duo 2.0TB 2x 1000GB HDD RAID 0/1 € 309
– CloudStation Pro Duo 4.0TB 2x 2000GB HDD RAID 0/1 € 469

Foto van Buffalo Technology
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
Vorig artikelViewSonic 3D LED-scherm overtuigt
Volgend artikelPrijzen harde schijven verdubbelen omwille van Thaise overstromingen
Ludo Schildermans
Ludo Schildermans is schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Jozef Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

2 REACTIES

  1. Leuk om voor de Belgische markt bij een NAS te zeggen dat deze ook via het internet benaderbaar is. Hier heb je wel een vast IP adres voor nodig terwijl juist de ISP’s in België een ontmoedigingsbeleid hebben. (poorten dichtzetten, niet instelbare routers, wisselend IP-adres etc.) Kan iemand mij vertellen welke ISP in België je een betaalbare internet verbinding aanbiedt met een fatsoenlijke upstream? In Nederland biedt haast elke ISP een vast IP adres.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.