AOC i2352Vh 23-inch LED-scherm review

23-inch LED-scherm met brede kijkhoek

0
Volgens AOC biedt zijn nieuwe 23-inch i2352Vh LED-monitor stabielere kleuren en een brede kijkhoek dankzij IPS, een lcd-technologie die tot nu toe alleen in duurdere schermen (en tv’s) werd gebruikt. Wat is IPS en presteert dit computerscherm echt beter dan een gewone lcd-monitor met goedkopere TN-technologie? Wij zochten het voor je uit.

IPS staat voor in-plane switching en is een lcd-technologie die al ruim vijftien jaar bestaat, maar tot nu toe omwille van de hogere prijs alleen gebruikt werd in professionele beeldschermen. Maar vandaag kunnen IPS-panelen voor een veel lagere prijs worden geproduceerd. Dus duikt deze technologie nu ook op in betaalbare monitoren, zoals de nieuwe 21,5-inch AOC i225Vwh en zijn hier geteste grotere broer, de 23-inch AOC i235Vh. Voordelen van monitoren met IPS tegenover schermen met de oudere TN (twisted nematic)-technologie zijn onder andere stabielere kleuren en een bredere kijkhoek. Maar merk je daar in de praktijk ook iets van? Wij deden de test.

AOC i2352Vh

AOC i2352Vh (© ; licentie: )

In de doos
De plastic voet moet je zelf nog op het scherm bevestigen, een werkje dat in enkele seconden is geflikt. (Deze monitor kan ook aan een wand worden bevestigd.) De voet zit vast op het scherm: je kunt het dus niet draaien of hoger zetten, enkele graden naar achter of naar voor kantelen kan wel. AOC levert verder VGA-, HDMI- en audiokabels mee. Op een cd worden ook drivers voor oudere Windows-versies meegeleverd, de elektronische handleiding (ook Nederlands) en drie softwareprogramma’s: i-Menu, e-Save en Screen+. Dat voor deze prijs ook een HDMI-kabel wordt meegeleverd, is een positief punt.

Kenmerken
De AOC i2353Vh heeft een resolutie van 1920 x 1080 pixels (Full HD) en een beelddiagonaal van 58,4 cm (23 inch). Deze monitor weegt licht, maar is wel 54,5 cm breed en neemt dus heel wat ruimte in beslag op je bureau.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.