ViewSonic 3D LED-scherm overtuigt

0
47

Op de HDMI-poort van de ViewSonic V3D231 kun je een 3D Blu-rayspeler of PS3-console aansluiten en op die manier films in 3D bekijken of 3D games spelen. We beschikken over geen van beide, maar hebben wel de 2D Blu-ray- en dvd-prestaties getest op de HDMI-poort (met behulp van een Philips BDP9500/12). Die Blu-rayspeler kan ook 1080p aan 24 Hz aan en dit scherm had daar geen enkele moeite mee. De V3D231 presteerde ook in deze testen uitstekend, met een goede zwartweergave en natuurgetrouwe kleuren. De kijkhoek bleek voldoende om ook met z’n tweeën comfortabel naar een film te kunnen kijken.

De praktijk: 3D
Als je dit scherm gebruikt voor 3D weergave dan is de kijkhoek eigenlijk maar voldoende voor één kijker. Die zit dan best recht voor het scherm op ongeveer 70 cm afstand en kantelt het scherm enkele graden naar achteren.

ViewSonic V3D231

ViewSonic V3D231 (© ; licentie: )

Zit je eenmaal perfect voor het scherm en heb je een van de meegeleverde polarisatiebrillen op dan is de 3D weergave uitstekend en helemaal overtuigend, uiteraard afhankelijk van het bronmateriaal. Ook de helderheid valt goed mee: het beeld is minder donker dan bij de gemiddelde 3D-film in de bioscoop. Wij testten dit met de meegeleverde demobestanden, maar ook met zelf gemaakte stereoscopische foto’s in jps-formaat (die door de TriDef 3D software correct werden weergegeven) en met de Google Earth 3D Plugin.  De TriDef 3D player slaagde er echter niet in een 3D filmpje dat we maakten met de LG Optimus 3D-Speed Android-smartphone correct weer te geven. Het geluid hoorden we wel, maar het beeld zelf bleef zwart.

Conclusie
Het ViewSonic V3D231 23-inch 3D LED-scherm presteert goed als gewoon 2D scherm en heeft een overtuigende 3D weergave, weliswaar voor één kijker. Het is iets duurder dan een vergelijkbaar 2D scherm, maar de gratis meegeleverde TriDef 3D-software is op zich al 50 dollar waard, waardoor het prijsverschil met een gewoon 2D scherm miniem wordt. Ook krijg je twee polarisatiebrillen erbij. Aangezien je geen compromissen moet sluiten op de 2D weergave, krijg je er de 3D weergave als het ware gratis bij. Dit is dus een aanrader voor wie onder Windows met 3D aan de slag wil.

(84/100)

Adviesprijs
€ 269.
Foto van ViewSonic
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
1
2
3
4
Vorig artikelMan bouwt smartphone-dock in zijn kunstarm
Volgend artikelEen op de cloud gerichte opslagoplossing
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.