ViewSonic 3D LED-scherm overtuigt

0
47

De opties zijn wel logisch gegroepeerd en niet nodeloos uitgebreid, al kun je wel de kleuren etc. individueel afregelen zo je dat wil. Het scherm schakelt normaalgezien automatisch over naar de ingang waarop een signaal zit, maar je kunt dit ook manueel doen met een van de tiptoetsen. De ViewSonic V3D231 detecteert automatisch welk soort stereoscopisch 3D beeld wordt aangeboden, maar je kunt dit desgewenst manueel wijzigen via het OSD (bijvoorbeeld links en rechts of boven en onder wisselen van het stereoscopische beeld). In normale omstandigheden heb je deze opties niet nodig.

Software
Naast drivers voor Windows XP en hoger levert ViewSonic ook een eigen versie mee van TriDef 3D software. Wanneer je die voor het eerst installeert, krijg je overigens al onmiddellijk een update binnen. Als je die apart moet kopen, betaal er je er 50 dollar voor. Met deze software kun je stereoscopische foto’s, films en dvd’s afspelen als je geen echte 3D-videokaart in je pc hebt steken. Deze software werkt met de meeste recente videokaarten. Enkele voorbeelden van 3D-films, -games en -foto’s worden meegeleverd. Ook kun je er 540 DirectX 9, 10 en 11 3D games mee spelen (via TriDef 3D Ignition). Verder kun je via TriDef Ingnition ook Google Earth en Microsoft Virtual Earth in 3D gebruiken. (Voor dit laatste is nog geen shortcut geïnstalleerd, maar dat kun je zelf doen. Instructies vind je op de site van TriDef.)

TriDef 3D voor ViewSonic

TriDef 3D voor ViewSonic waarschuwt dat je het scherm moet kantelen voor een optimale 3D-weergave (© ; licentie: )

De praktijk: 2D
We testten de gewone 2D prestaties met de Lagom Monitor Test Pages. Deze monitor scoort goed tot zeer goed voor reactietijd, kijkhoek, contrast, kleurweergave, witsaturatie en zwartniveau en goed, maar niet perfect voor pixelstabiliteit.

1
2
3
4
Vorig artikelMan bouwt smartphone-dock in zijn kunstarm
Volgend artikelEen op de cloud gerichte opslagoplossing
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.