Muziekdienst voor melomanen Qobuz gaat voor kwaliteit

0
102

Dat is iets duurder dan Spotify wellicht zal kosten (vermoedelijk 10 euro per maand). Maar Qobuz heeft wel enkele speciale trekjes. Zo biedt het streaming aan in de hoogste kwaliteit (320 kbps met variabele bitrate). Vanaf 8 november zou Qobuz zelfs streaming in cd-kwaliteit gaan aanbieden. Wellicht moet daarvoor wel nog méér worden betaald. (Die dienst is ondertussen aangekondigd, samen met een goedkoper basisabonnement van 7 euro per maand: meer details.) Ook heeft Qobuz een uitgebreider aanbod aan klassiek, jazz en filmmuziek. Popmuziek hebben ze natuurlijk ook en logischerwijs vind je er ook een zeer uitgebreid aanbod Franse chansons.

Studiokwaliteit
Bij Qobuz kun je muziek ook nog gewoon kopen en dan rechtenvrij downloaden. Bijzonder is dat ze daarbij niet alleen mp3’s in de hoogste kwaliteit aanbieden, maar ook cd-kwaliteit en zelfs volledig ongecomprimeerde studiokwaliteit.

qobuz formaten

Qobuz beschikbare downloadformaten (© ; licentie: )

Hoe meer kwaliteit je wil, hoe meer je betaalt. Voor liefhebbers van klassiek, jazz en filmmuziek die maandelijks veel geld uitgeven aan hun hobby is dit een interessant aanbod. En dat is ook specifiek de niche waarin Qobuz zich nestelt: een online muziekdienst aanbieden voor zogenaamde ‘melomanen’, mensen met een dure muziekinstallatie voor wie alleen het beste goed genoeg is.

Interface
Als je naar de site surft, valt meteen op dat ze eentalig Frans is. Logisch voor een Franse website, maar een beetje raar voor een dienst die ook naar België komt. Laurence Desmousseaux van Qobuz vertelde ons via de telefoon dat er wordt gewerkt aan een Engelse vertaling van de site, maar kon ons niet vertellen wanneer die klaar zal zijn. Een Nederlandse versie komt er voorlopig niet.

1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelBedien audio-video-apparaten zelfs door gesloten kastdeurtjes
Volgend artikelImperial March uit Star Wars gespeeld door floppydiskdrives
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.