Muziekdienst voor melomanen Qobuz gaat voor kwaliteit

0
102

Voor echte cd-kwaliteit (44,1 kHz en 16 bits) betaal je gemiddeld 2 euro méér dan voor de mp3-kwaliteit. Wil je studio master-kwaliteit dan betaal je gemiddeld nog eens 3 euro extra. De hogere kwaliteiten zijn beschikbaar in de formaten wma losless, flac, wav en aiff. Uiteraard zijn alle downloads vrij van digital rights management (drm); je kunt ze in huis dus zoveel kopiëren of verplaatsen als je zelf wil. Vaak kun je ook individuele tracks kopen in deze drie formaten. Het hangt van de rechthebbende af of alle tracks individueel te koop zijn, of dat je verplicht wordt het volledige album te kopen. Ook hangt het van de rechthebbende af in welke kwaliteit het album gekocht kan worden. Je kunt wel altijd upgraden naar een hogere kwaliteit van een gekocht album door gewoon het prijsverschil te betalen.

qobuz downloader

Qobuz Downloader (© ; licentie: )

De resolutie van de studio master hangt verder af van de manier waarop het origineel werd opgenomen. Waar van toepassing kun je albums in 24 bits en tot 192 kHz downloaden. Qobuz garandeert dat dit soort albums niet van een sacd zijn geconverteerd, maar rechtstreeks digitaal worden aangeleverd door de platenlabels.

1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelBedien audio-video-apparaten zelfs door gesloten kastdeurtjes
Volgend artikelImperial March uit Star Wars gespeeld door floppydiskdrives
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.