Muziekdienst voor melomanen Qobuz gaat voor kwaliteit

0
102

We hebben ook een StudioMaster gekocht en kunnen alleen maar vaststellen dat we kregen wat werd beloofd, namelijk een download in flac-formaat zonder enige compressie, met volledige metatags (inclusief albumcover) en mét het volledige cd-boekje erbij in pdf-formaat, plus hogeresolutieversies van de voor- en achterkant van de cd. Eens gekocht, blijven de downloads overigens beschikbaar in je account.

qobuz downloader2

Qobuz Downloader (© ; licentie: )

Je kunt je cd dus opnieuw downloaden, of downloaden in een ander formaat (van mp3 128 bit, over mp3 320 bit tot cd-kwaliteit of losless-formaat in een ander bestandsformat). Zelf converteren om ze compatibel te maken met bijvoorbeeld een smartphone is dus niet nodig, je downloadt gewoon wat je nodig hebt.

Conclusie
Qobuz loont de moeite voor de echte muziekliefhebber die veel geld uitgeeft aan cd’s of sacd’s en over een goeie hifi-installatie beschikt. Het is niet de goedkoopste online muziekdienst, maar het aanbod aan klassiek, jazz, soundtracks etc. in hoge audiokwaliteit is ongeëvenaard. Jammer alleen dat de site momenteel nog eentalig Frans is en dat er voor wat betreft het streamingaanbod nog geen interface bestaat met audio-apparatuur zoals Logitech Squeezbox en Sonos Zoneplayer.

(85/100)

1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelBedien audio-video-apparaten zelfs door gesloten kastdeurtjes
Volgend artikelImperial March uit Star Wars gespeeld door floppydiskdrives
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.