Muziekdienst voor melomanen Qobuz gaat voor kwaliteit

0
102

Op recente computers kun je de muziek gewoon via je browser beluisteren in de Qobuz Player (Flash 10 of html5; die laatste versie die geen Flash nodig heeft is momenteel nog in bèta). Qobuz heeft ook mobiele streaming-apps voor iOS (Apple iPod, iPhone en iPad) en Android en extensies voor populaire browsers zoals Chrome. Draadloze streaming naar een hifi-installatie is momenteel alleen mogelijk via een Apple AirPort Express of via een smartphone en de Qobuz-app. In het andere geval moet je een computer rechtstreeks aan je hifi-installatie verbinden. Qobuz werkt naar eigen zeggen wel aan een interface voor Logitech Squeezebox en heeft sinds kort ook een API (programmabibliotheek) waarmee interfaces naar andere mediaspelers kunnen worden gebouwd. Maar die zijn er op het moment dat we dit schrijven dus nog niet.

qobuz miniplayer

Qobuz miniplayer (© ; licentie: )

Praktijk
We hebben ongeveer een week lang geluisterd naar de streaming van Qobuz via een VDSL-internetverbinding met een downloadsnelheid van 30 Mbit/s en geen beperkingen inzake downloads. Op al die tijd viel de streaming slechts één keer uit en een keer of drie bemerkten we ook enkele haperingen in de streaming. Qobuz levert dus een zeer stabiele streaming met nauwelijks uitval of onderbrekingen. Maar je moet wel beschikken over een stabiele internetverbinding en uiteraard heb je beter ook geen downloadlimieten, want anders zou je wel eens snel voor verrassingen kunnen komen te staan.

1
2
3
4
5
6
7
Vorig artikelBedien audio-video-apparaten zelfs door gesloten kastdeurtjes
Volgend artikelImperial March uit Star Wars gespeeld door floppydiskdrives
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.