Muziekstreamingdienst Deezer werkt volledig via browser

0
Deezer, opgericht in 2007 in Frankrijk, is de volgende online muziekdienst die in België beschikbaar is en dit in samenwerking met Belgacom. Gebruikers van Deezer krijgen onbeperkt toegang tot een database met meer dan dertien miljoen muziektitels. Luisteren kan op je pc of Mac, via mobiele toestellen of via muziekspelers zoals Logitech Squeezebox en Sonos. Een test!

Deezer bestaat in Frankrijk al sinds 2007 en is dus een concullega van het Franse Qobuz, dat we eerder testten. Maar terwijl Qobuz zich vooral richt op muziekliefhebbers voor wie de afspeelkwaliteit belangrijk is, trekt Deezer helemaal de kaart van het grote publiek, dat vooral het aanbod aan popmuziek, het gebruiksgemak en de sociale interactie belangrijk vindt. Muziek als een sociale belevenis kortom en daardoor kun je Deezer beter beschouwen als een concurrent voor het Zweedse Spotify (opgericht in 2006) en het eerder door ons geteste Duitse simfy (sinds 2009).
Het wordt dringen in de online-muziekmarkt, want Telenet komt mogelijk ook met een eigen dienst en ook Sony heeft plannen. Deze week werd ook nog rara.com gelanceerd.
Maar vandaag hebben we het dus over Deezer, dat alleen muziekstreaming en dus geen muziekdownloads aanbiedt. Wereldwijd zijn er nu al 20 miljoen gebruikers, 1,4 miljoen abonnees op Deezer Premium, meer dan 400.000 fans op Facebook en bijna 200.000 followers op Twitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.