Qobuz streamt muziek in cd- en flac-kwaliteit

0
94
De online muziekdienst Qobuz biedt een nieuw streamingabonnement aan in ongecomprimeerde kwaliteit. Zowat de volledige catalogus kan nu worden gestreamed in cd- en flac-kwaliteit. De muziekdienst beidt ook een basis-streamingabonnement aan in hoge mp3-kwaliteit voor slechts 7 euro per maand.

Qobuz biedt nu ook in België (maar nog niet in Nederland) een hifi-streamingabonnement aan in cd- en flac-kwaliteit, dus zonder enig kwaliteitsverlies.  De dienst kost 29 euro per maand. Nieuw is ook een basisabonnement van 7 euro per maand in hoge mp3-kwaliteit. De abonnementsformule van 13 euro per maand blijft bestaan als premium-aanbieding. Muziek wordt net zoals bij het basisabonnement gestreamed in maximale mp3-kwaliteit, maar als extra kun je met het premiumabonnement ook muziek streamen naar je Apple Airport Express, Apple iPod, iPhone, iPad en Google Android 2.1 of hoger. Dat kan uiteraard ook met het hifi-abonnement. Om naar een smartphone te streamen, moet je wel een gratis app downloaden. Alle details lees je in onze recente test van Qobuz. Momenteel krijg je 2 maanden gratis als je een jaarabonnement afsluit.

qobuz player fullscreen

Qobuz Player fullscreen (© ; licentie: )

Je kunt betalen via PayPal of met een bankoverschrijving naar Frankrijk. Hou er rekening mee dat Qobuz voorlopig nog een eentalig Franse interface heeft. Een Engelse interface zou binnenkort beschikbaar komen. Qobuz heeft een ruim aanbod van klassiek, filmmuziek, jazz, Franse chanson en wereldmuziek, naast de gebruikelijke popmuziek die je ook vindt bij concurrerende diensten zoals Spotify en Simfy, die deze maand eveneens gelanceerd worden in België.

Vorig artikel3D-compactcamera voor 3D-foto’s en -video’s van Panasonic
Volgend artikelNetgear vernieuwt netwerkopslagsystemen
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.