Professionele, gebruiksvriendelijke pc-labeler van DYMO

0
82

Vervolgens kies je bij breedte de juiste etiketmaat, in ons geval dus 12 mm. De lengte staat standaard op “auto”, je kunt de labels dus zo lang maken als je zelf wil. Maar je kunt de lengtemaat ook op een vaste waarde zetten als je uniforme labels wil aanmaken. Je kunt ook meerdere exemplaren printen van hetzelfde label. Verder kun je de printrichting kiezen (horizontaal/verticaal).
De editor zelf is vrij eenvoudig, maar je kunt in elk geval lettertypes, -vormen en -afmetingen kiezen. Ook handig is dat je een deel van het computerscherm kunt grijpen om op het etiket te plaatsen. Zo kun je bijvoorbeeld een (piepklein) logo toevoegen. Een afbeelding invoegen kan ook vanaf een bestand. Verder is het mogelijk een rand toe te voegen aan elk etiket. Als het label klaar is, druk je op de blauwe printknop rechtsonderaan in het softwarevenster. Het label rolt snel uit het printertje. Je drukt daarna op de knop met het schaarsymbool om het af te snijden van de rol.

Dymo Label Light

Dymo Label Light (© ; licentie: )

Praktijk
Het eerste (horizontale) label dat we printten, mislukte. De tekst was kleiner afgedrukt dan op ons beeldscherm werd getoond en daardoor onleesbaar. Bovendien liepen enkele letters in elkaar, wat op het scherm niet het geval was. We hadden onze tekst op twee regels gezet, samen met een kleine foto.

1
2
3
4
Vorig artikelBelgië-Nederland met een desktop-pc
Volgend artikelPowerline adapter met drie Gigabit poorten
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.