Professionele, gebruiksvriendelijke pc-labeler van DYMO

0
82

Dat bracht de software blijkbaar in de war. Toen we de tekst op een regel plaatsten, werd het label wel correct afgedrukt. In het begin is het dus wat zoeken om een goed resultaat te bereiken. Dat kost je natuurlijk wel labels; de software zou op dat gebied beter moeten werken en échte ‘what-you-see-is-what-you-get’ resultaten geven. Op dat gebied staat DYMO Label Light dus nog niet helemaal op punt…

DYMO Label 8.3
DYMO Label Light bevat ook een verwijzing naar DYMO Label 8.3, de uitgebreidere labelingsoftware van DYMO. Die software kun je downloaden van de DYMO-website en is beschikbaar voor Windows en Mac OS. Als je de software registreert, geeft DYMO je een jaar extra garantie op de LabelManager PNP. Qua lay-out biedt deze software grotendeels dezelfde functies als de Light software, maar het ziet er allemaal wat gelikter uit en bovendien kun je je labelontwerpen bewaren en hergebruiken.

Dymo Label 8

Dymo Label 8.3.1 (© ; licentie: )

Interessanter voor professionele gebruikers is dat je DYMO Label 8 aan een rekenblad (Excel of CSV) of datbase (Access of udl) kunt koppelen en dus labels kunt creëren aan de hand van een database. Je kunt de software ook koppelen aan een Outlook-adresboek. Verder kun je ook streepjescodes printen. De software ondersteunt tal van soorten. Andere mogelijkheden zijn automatische tellers op labels printen, of datum- en tijdregistraties labelen. DYMO Label bevat ook een online-gedeelte met allerlei tips en trucs en biedt verder de mogelijkheid om labelcassettes online te bestellen.

Conclusie
De DYMO LabelManager PNP is een compacte, eenvoudig te gebruiken labeler voor Windows- en Mac-gebruikers. Het is slim gevonden van DYMO om labelsoftware op een klein flashgeheugen in de labeler zelf te plaatsen. Die Light software werkt echter niet helemaal perfect. Je kunt gelukkig gratis volledige DYMO Label 8 software downloaden die heel wat meer mogelijkheden biedt dan de Light-versie. Moet je vaak labelen, dan is dit een goede en betaalbare oplossing.

(74/100)

Adviesprijs
€ 60,49. Labelcassettes van 17,12 tot 18,33 euro (witte of gele labels). Ook 12mm labels in polyester en nylon verkrijgbaar.
Foto van DYMO
Categorieën: Producenten
Naar begin pagina.
1
2
3
4
Vorig artikelBelgië-Nederland met een desktop-pc
Volgend artikelPowerline adapter met drie Gigabit poorten
Jozef Schildermans
Jozef Schildermans is journalist en schrijver. Zijn recentste roman is De reis van de hofarts (samen met Ludo Schildermans) onder de auteursnaam L.J. Schildermans gepubliceerd bij Uitgeverij Houtekiet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf je reactie!
Vul hier je naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.